vineri, 19 aprilie, 2024

American de 31 de ani, prins locuind ilegal la Cluj. Nu va mai putea intra in Romania 3 luni

Distribuie:

Publicat:

Politistii de imigrari au depistat un barbat de 31 de ani, din SUA, care nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Acesta a fost sanctionat contraventional si obligat, prin decizie de returnare, sa paraseasca tara in termen de 15 zile, fiind instituit si consemn de nepermitere a intrarii pentru o perioada de 3 luni.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Serviciul pentru Imigrari Cluj – au desfasurat, in data de 09 august, o actiune pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

In cadrul activitatii, a fost depistat cu sedere ilegala un cetatean strain, in varsta de 31 de ani,  din S.U.A.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca cetateanul strain a intrat legal in Romania, iar la expirarea dreptului de sedere nu a parasit teritoriul tarii noastre.

Ca urmare a celor constatate, politistii de imigrari au emis pe numele sau o decizie de returnare prin care este obligat sa paraseasca teritoriul tarii noastre in cel mult 15 zile, fiind  sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 800 lei, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania cu completarile si modificarile ulterioare.

De asemenea, la iesirea din tara va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrarii in Romania, pentru o perioada de 3 luni, conform actului normativ mentionat.

Inspectoratul General pentru Imigrari, prin structurile sale teritoriale, continua desfasurarea unor astfel de actiuni, pentru prevenirea si combaterea sederii ilegale, atragand atentia cetatenilor straini de a acorda interes reglementarii legale a dreptului de sedere pe teritoriul Romaniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img