marți, 19 martie, 2024

Americanii par sa fi descoperit metode prin care poate fi incetinita imbatranirea

Distribuie:

Publicat:

Oamenii imbatranesc in diferite etape. Unor persoane le albeste parul inaintea prietenilor din jurul lor sau le apar riduri chiar de la 20 de ani, acestia fiind printre putinii oameni care sunt constienti de modul diferit in care imbatranesc oamenii. Diferenta modului in care corpul imbatraneste este cunoscuta ca ''varsta biologica''.

Cercetatorii sunt interesati de studierea diferentelor dintre varsta biologica si cea cronologica pentru a intelege mult mai bine diferitele moduri in care imbatranesc unele persoane fata de altele. Conform Gizmodo, astfel de studii pot oferi informatii despre modurile in care oamenii pot trai mai mult. Un nou studiu realizat de universitatile din California de Sud si Yale sugereaza ca americanii ar putea detine unul dintre secretele tineretii. 

In prezent, speranta de viata este mult mai mare decat in trecut, iar specialistii doresc sa descopere daca aceasta are legatura si cu varsta biologica, nu doar cu dezvoltarile din domeniul medicinei. Ei au descoperit ca americanii ar putea imbatrani mult mai lent decat o faceau in urma cu 20 de ani. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizate doua seturi de informatii din cadrul National Health and Nutrition Examination Survey. O parte au fost colectate in 1988-1994 si altele au fost stranse intre anii 2007-2010. Prin intermediul indicatorilor precum functiile metabolice, inflamatii si functiile organelor, dar si prin intermediul nivelului de hemoglobina sau colesterol, a putut fi calculata varsta biologica pentru fiecare persoana. 

In cadrul grupului recent studiat, varsta biologica era mai mica decat cea cronologica. Iar diferenta era mult mai accentuata in cazul varstnicilor. Conform concluziilor specialistilor, incetinirea procesului de imbatranire este rezultatul schimbarilor comportamentale, cum ar fi eliminarea fumatului. 

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img