sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Amestec afrodisiac din uleiuri esentiale

Distribuie:

Publicat:

Uleiurile esentiale sunt lichide aromate, fara grasimi, care se gasesc in diferite parti ale plantelor, ierburilor, florilor, fructelor, lemnului si mirodeniilor. Ele au capacitatea de a ne intari sistemul imunitar si de a stimula aptitudinile naturale de vindecare ale corpului nostru. Aplicate pe piele, uleiurile esentiale patrund pana la straturile cele mai profunde si se raspandesc in diferite organe, glande si tesuturi ale corpului. Imediat ce au trecut de epiderma, intra in micile vase capilare ale dermei si, prin sange, sunt transportate in tot corpul.

In mod ciudat, printr-un fenomen care este greu de inteles, diferitele parti ale corpului nu-si insusesc neaparat aceleasi esente. Daca violeta se regaseste in rinichi, rozmarinul in intestine si lemnul de santal in vezica, florile de portocal si ylang-ylang, la randul lor, sunt atrase de sistemul nervos. Exista mai multe feluri de a folosi uleiurile esentiale, dar patru sunt principale. Pot sa fie adaugate in cremele neutre, in uleiurile de masaj, in lotiuni, in ape de sanatate, in namol, in alge si in gelurile neutre. Pot fi aplicate direct pe piele, cu un suport de ulei vegetal. Pot fi turnate direct in baia obisnuita, cu un suport de alge, de ulei sau de sare marina, in jacuzzi, sau pot fi folosite in sauna, dar este preferabil, inainte, sa se obtina sfatul unui specialist in materie. Pot sa fie vaporizate in casa, in saloanele de frumusete sau chiar la birou, cu ajutorul unui vaporizator special.

Pentru ochi: numai hidrosoli (ape florale) sub forma de comprese. Pentru nas: prin inhalare sau sub forma de aerosoli. Uleiurile esentiale sunt indicate pentru afectiunile nasului, sinusurilor, bronhiilor si plamanilor. Pentru gura: pe cale orala pentru afectiunile de dinti, de gat, de stomac sau de intestin. Pentru par: prin aplicari locale pentru stimularea microcirculatiei si regenerare. Pentru urechi: doar levantica adevarata este adecvata acestei utilizari. Pentru piele: este calea cea mai recomandata, atat la copii si adulti, cat si la persoanele in varsta. Patrunderea se face in mod eficace, fara sa jeneze digestia. Uleiurile de masaj si baile aromatice sunt cele mai indicate.

Aromaterapia este arta si stiinta care urmareste utilizarea uleiurilor esentiale pentru mentinerea sau ameliorarea sanatatii si frumusetii. Aceasta medicina complementara echilibreaza cele trei corpuri: fizic, mental si spiritual. Etimologic vorbind, aromaterapia inseamna „tratamentul bolilor (terapie) cu ajutorul aromelor (esente sau uleiuri esentiale provenite de la plante aromatice). Toate vechile civilizatii – chineza, indiana, egipteana, greaca, romana si araba – au folosit aromaterapia pentru confortul fizic si psihologic, iar traditia dateaza de mai bine de 5.000 de ani. Pentru atragerea fiintei iubite puteti folosi un amestec de uleiuri esentiale, testat cu succes, din 4 picaturi de neroli, 4 picaturi de lemn de santal, 2 picaturi de iasomie, 4 picaturi de muscata, o picatura de trandafir, 5 picaturi de paciuli.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img