vineri, 29 martie, 2024

ANAF a publicat LISTA RUSINII. Ce nume grele din lumea politica si afaceristi controversati se afla in vizorul Fiscului

Distribuie:

Publicat:

ANAF a publicat o noua lista a rusinii. De pe aceasta lista neagra nu lipsesc mai multi politicieni sau afaceristi cu multe milioane de euro in conturi. National.ro anunta ca Fiscul ‘a pus ochii’ pe mai multe nume celebre.

Primul este Theodor Berna, afaceristul care l-a ‘dat in fapt’ procurorilor pe fugarul Sebastian Ghita. Trimis in judecata pentru evaziune fiscala, Barna are de dat la stat 2,62 de milioane de lei (580 de mii de euro). I s-a pus deja sechestru asigurator pe bunurile lui si ale firmelor Tehnologica Radion SRL si Teloxim Con SRL.

Lista continua cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Fostul premier si sotia sa au dat dat Fiscului 363 de mii de lei (80 de mii de euro). “Sunt datorii acumulate in perioada de criza. Am tot platit si s-au redus simtitor. A fost o societate de avocatura, detinuta impreuna cu sotia. In perioada de criza s-au adunat toate. Mai putini clienti, au crescut mult dobanzile la banca, unde avem un credit pentru constructia unei locuinte. S-au platit si multe penalitati. In ritmul asta sper ca, intr-un timp relativ scurt, sa achitam integral. Nu am facut nicio secunda evaziune fiscala. Suntem datori pentru ca suntem cinstiti”, a declarat Victor Ciorbea, conform sursei citate.

Fostul ministru, Radu Berceanu e si el pe lista neagra. Ex-ministrul Transporturilor datoreaza bugetului de stat, potrivit datelor ANAF, 51.630 de lei, respectiv 11.400 de euro. Ultimul pe lista e omul de afaceri, Dan Adamescu. Acesta nu a scapat de datorii nici dupa moarte.  Fiscul spune ca Adamescu are de dat statului 306.210 lei. Averea familiei Adamescu este de 150-165 de milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img