joi, 28 martie, 2024

ANAF si DNA au intrat pe fir si se implica in partajul sotilor Ghita

Distribuie:

Publicat:

Sebastian Ghita si sotia sa, Madalina, se judeca nu in unul, ci in trei dosare civile care au ca obiect partajul judiciar si lichidarea regimului matrimonial.  Nu exista insa informatii oficiale cu privire la la data, locul si modalitatea in care a fost desfacuta casatoria fostului politician. Nu lipsesc insa incidentele. Potrivit Jurnalul National, inca din data de 28 august 2017, Agentia Nationala de Administrare Fiscala i-a actionat in judecata pe sotii Ghita, in legatura cu acest partaj.

Pe rolul Sectiei civile pentru minori si familie a Judecatoriei Ploiesti, a fost inregistrat, la sfarsitul lunii august a acestui an, un prim dosar, avand numarul 17493/281/2017, in care statul roman, prin ANAF, are calitatea de reclamant, iar sotii Sebastian Aurelian si Madalina Ghita au calitatea de parati. Potrivit documentelor de la instanta, dosarul are legatura cu partajul bunurilor comune si lichidarea regimului matrimonial al familiei magnatului Ghita. Pana in prezent, aceasta cauza nu primit, inca, un prim termen de judecata.

Al doilea dosar, inregistrat, de asemenea, pe rolul Judecatoriei Ploiesti, dateaza din 3 octombrie 2017. In aceasta cauza, Madalina Ghita are calitatea de reclamant, iar Sebastian Ghita are calitatea de parat, obiectul dosarului 20132/281/2017 fiind, de asemenea, partajul bunurilor comune si lichidarea regimului matrimonial. Saptamana aceasta, mai exact in data de 13 noiembrie, judecatorii au decis sa amane cauza, in vederea solutionarii cererii de ajutor public judiciar, inaintata de reclamanta Madalina Ghita. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 11 decembrie

Tot atunci, Judecatoria Ploiesti urmeaza sa se pronunte intr-o cauza conexa acestui dosar, avand ca obiect cererea de reexaminare a taxei de timbru, formulata de aceeasi Madalina Ghita. Dosarul a fost inregistrat in 18 octombrie 2017, scrie Jurnalul National.

De cealalta parte, Directia Nationala Anticoruptie vine si le pune bete in roate. Partajul este ingreunat si pentru ca bunurile celor doi sunt sechestrate de DNA in mai multe dosare.

Averea pe care sotii Ghita urmeaza sa o imparta se ridica la 137,3 milioane de euro. Cel putin, aceasta este averea inclusa de Sebastian Ghita in ultima declaratie de avere depusa, in calitate de parlamentar, pe site-ul Camerei Deputatilor, in luna mai a anului trecut. Conform acestui document, Sebastian Ghita detinea, la momentul respectiv, pe numele sau, doua terenuri intravilane situate in Ploiesti. Unul in suprafata de 901 metri patrati, achizitionat in anul 1999, iar al doilea, in suprafata de 265 metri patrati, achizitionat in anul 2003. Un al treilea teren, tot intravilan, amplasat, de asemenea, in Ploiesti, a fost achizitionat de Sebastian Ghita, impreuna cu sotia sa, Madalina,  in cursul anului 2008, si are o suprafata de 140 de metri patrati. La aceste terenuri, se mai adauga o casa impunatoare, construita, in anul 2009, de sotii Ghita, in Ploiesti, proprietatea avand o suprafata de 1.211 metri patrati. Valoarea estimata a acestor patru proprietati imobiliare se ridica la peste 3 milioane de euro.

La capitolul bunuri de valoare si opere de arta, Sebastian Ghita mentiona ca detine o colectie de ceasuri, in valoare de 900.000 de euro, o colectie de bijuterii, in valoare de 3,1 milioane de euro, dar si obiecte de arta, in valoare de nici mai mult, nici mai putin decat 13 milioane de euro. Aceste bunuri au fost achizitionate de Sebastian Ghita in perioada 1972-2012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img