vineri, 29 martie, 2024

ANAF vrea sa colecteze cel putin 30% din impozite in anul 2019

Distribuie:

Publicat:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) îşi va atinge gradul de colectare a impozitelor şi taxelor de 30%, a afirmat, miercuri, Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte în cadrul ANAF, la conferinţa anuală de taxe organizată de PwC România, informează Agerpres.

 

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, aşa cum ştiţi de altfel, pe zona contribuabililor care întâmpină dificultăţi în plata voluntară a obligaţiilor fiscale a iniţiat o serie de modificări în sensul în care eşalonările sunt mai uşor de accesat şi astfel încercăm să venim în sprijinul contribuabililor cu probeleme temporare în asigurarea lichidităţilor necesare achitării impozitelor şi taxelor. De asemenea, când vorbim de o creştere ne gândim foarte mult pentru anul 2019 să accentuăm administrarea contribuabililor aflaţi sub incidenţa prevederilor Legii 85….Eu zic că 30% vom încasa anul acesta. Şi mai bine. Avem de unde", a spus Virgil Pîrvulescu.

El a spus că în zona insolvenţelor se generează obligaţii fiscale care nu se mai achită către bugetul de stat şi prin intermediul unor modificări legislative curente se încearcă acordarea unei atenţii în aşa fel încât volumul impozitelor şi taxelor colectate pe zona insolvenţelor să fie mult mai mare.

Virgil Pîrvulescu a menţionat că în acest moment ANAF-ul încearcă şi va reuşi într-un mod substanţial să elimine din piaţă persoane care prin acţiunile lor generează dificultăţi în realizarea creanţelor bugetare, iar unicul lor scop este de a eluda plata taxelor.

El a declarat că instituţia are în vederea acordarea de bonificaţii pentru contribuabilii corecţi. De asemenea, contribuabilul va fi înştiinţat despre eventualele erori, iar prima dată va avea loc o discuţie cu el dacă este o eroare de declarare şi apoi se va ajuge la zona de mediere.

În ceea ce priveşte casele de marcat cu jurnal electronic, Dorul Dudaş, director general în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), a spus că monitorizarea la zi arată că până marţi erau 463.000 de aparate noi în piaţă, 358.000 aparte fiscalizate prin atribuirea seriei fiscale unice pe apart şi 273.000 aparate instalate în funcţiune. În piaţă există 78 de modele de case de marcat care acoperă toate sectoarele din economie.

"Estimăm că procesul de dotare, în primul rând, pentru că noi trebuie să ajungem după estimările noastre undeva la 700.000-750.000 aparate instalate, se va finaliza pe la mijlocul acestui an. După ce se finalizează această etapă urmează să discutăm etapa conectării şi în a doua parte a acestui an apreciez că vom fi pregătiţi să facem şi această conectare pentru că sunt două etape pe care trebuie să le înţelegem", a declarat Dorul Dudaş.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img