vineri, 19 aprilie, 2024

Ancheta DNA! Autostrada Iasi-Targu Mures in vizorul PROCURORILOR

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DNA au cerut Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere documentele aferente studiilor de fezabilitate facute pentru autostrada Tg Mures-Ditrau. Studiile de fezabilitate facute la infinit, fara nicio finalitate si pentru care a caror reactualizare se platesc sume umflate au ajuns in atentia Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii DNA au cerut acum cateva zile Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a autostrazii Iasi- Tg. Mures,  tronsonul Tg. Mures-Ditrau. 
Deasemenea ne veti preciza cu privire la cele 4 contracte care a fost sursa finantarii si ne veti inainta documentele din care sa rezulte necesitatea refacerii integrale a studiilor de fezabilitate initiale, respectiv documente din care sa rezulte necesitatea achizitiei unor servicii de reactualizare a studiilor de fezabilitate initiale la costuri de aproximativ sapte ori mai mari, respectiv cinci ori mai mari”, cer procurorii.
Care este problema cu aceste studii: Autostrada Tg Mures -Ditrau. 

Aspectele cercetate sunt atribuirea unor lucrari catre firma Search Corporation prin incredintare directa si majorari ale valorilor initiale. Contractul a intrat in primavara acestui an in atentia Curtii de Conturi si Autoritatii Nationale de Achzitii Publice. La aproape doi ani dupa ce a fost demarat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Tg MuresDitrau, lucrarile propriu-zise de refacere a documentatiei acestui proiect sunt blocate.

CNAIR SA a semnat contractul de servicii pentru Proiectul „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Targu – Mures – Ditrau in mai 2015. Una dintre problemele reclamate de catre Curtea de Conturi a fost aceea ca mai fost facut un studiu similar in urma cu cativa ani deci actualul studiu ar reprezenta o risipa. Realizatorul studiului urmeaza sa propune insa cinci variante de traseu, in loc de trei variante cum prevedea studiul initial care va fi actualizat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img