News Flash:

Ancheta la Spitalul Husi. Vezi declaratiile oficialilor vasluieni

7 Iulie 2015
1860 Vizualizari | 0 Comentarii
20131129 101114
Potrivit oficialilor vasluieni, de la data de 1 iulie, Compartimentul Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal ”Dimitrie Castroian” Husi nu mai functioneaza,acesta redevenind la sistemul de”Camera de Garda”. Din aceasta pricina, conducerea Directiei de Sanatate Publica Vaslui recomanda husenilor si persoanelor din comunele arondate municipiului Husi sa se adreseze medicului de familiei sau CENTRELOR DE PERMANENTA. De asemenea, se mai recomanda pacientilor sa se adreseze ambulatoriului integrat al spitalului pentru evaluarea de catre medicii specialisti.

 “Avand in vedere aceste aspecte, recomandam populatiei sa respecte acest circuit si sa se adreseze in primul rand medicului de familie pentru evaluarea starii de sanatate, precum si centrelor de permanenta existente la nivelul judetului Vaslui. De asemenea, solicitarile efectuate catre Serviciul de Urgenta 112 sa fie justificate. Respectarea circuitului si a recomandarilor este extrem de importanta pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, situatie care ar opera in detrimentul cazurilor cu adevarat grave”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

DSP Vaslui a demarat o ancheta in cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Husi, dupa ce un barbat care a fost adus de un echipaj al ambulantei, a murit. Acesta se afla in stare de ebrietate si cazuse de pe o bicicleta.
Dupa ce a fost adus la unitatea spitaliceasca huseana, starea barbatului s-a agravat in scurt timp cadrele medicale husene nereusind sa mai faca ceva pentru a-l tine in viata.

Reactiile oficialilor vasluieni din cadrul SAJ, UPU Vaslui, in urma nefericitului eveniment

"Echipajul ajuns la fata locului a gasit pacientul cu leziuni la nivelul regiunii faciale, constient, stabil hemodinamic," a explicat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Vaslui.

"Asistentele de la CPU Husi, care lucrau fara medic deoarece nu mai exista garda, au sunat medicul care a fost detasat de la noi la Husi pe o perioada de 6 luni si medicul a spus cum a trebuit sa faca pana vine echipajul de prim ajutor de la ambulanta", a declarat sefa UPU Vaslui, Carmen Piseru.

"Dupa aproximativ o ora, am fost solicitati sa transportam pacientul cu diagnosticul de traumatism cranio facial si, posibil, hematom intracranian la Spitalul Judetean Vaslui," a explicat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Vaslui.

Conducerea Spitalului din Husi spune insa ca s-a facut tot posibilul. “Severitatea cazului, cu siguranta, nu ar fi avut un alt deznodamant, indiferent de unde ar fi fost asistat", spune directorul medical interimar, Taisia Deleanu.

DSP Vaslui va cerceta pentru a se stabili cu exactitate daca s-au respectat sau nu, protocoalele medicale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019450 (s)