marți, 16 aprilie, 2024

Andrei Rieu: Simt ca am o relatie speciala cu publicul din Romania

Distribuie:

Publicat:

Violonistul Andre Rieu, care a primit marti premiul international “Prietenii Romaniei”, in cadrul Galei Premiilor de Excelenta “Om intre oameni”, a marturisit, intr-un mesaj video, ca are o relatie speciala cu publicul din Romania.

Violonistul Andre Rieu nu a fost prezent la evenimentul ce a avut loc la Bucuresti, dar a trimis un mesaj inregistrat.

“La varsta de 66 de ani m-am indragostit din nou de Romania si de romani. In timpul celor sapte concerte (de anul trecut — n.r.) am fost impresionat de spectatorii romani. Simt ca am o relatie speciala cu acest public”, a declarat Andre Rieu, in timp ce in spatele sau rulau imagini de pe DVD-ul “Live in Bucuresti”. Acest DVD a fost lansat de catre artist la sfarsitul anului trecut in beneficiul victimelor tragediei de la club Colectiv.

“Romanii au fost afectati, la sfarsitul lui octombrie, de o tragedie ce a fost in jurnalele de stiri din intreaga lume. Am fost profund socat de ce s-a intamplat la club Colectiv. Tot ce va pot oferi este muzica mea si sper ca suma stransa din vanzarile DVD-ului meu ii vor ajuta pe toti cei afectati”, a adaugat artistul, care a mai spus ca ii asteapta pe romani la concertul sau din iunie, din Piata Constitutiei.

Artistul a aratat ca premiul venit din partea romanilor il face “foarte mandru”.

Printre laureatii editiei actuale a Galei Premiilor de Excelenta in Civism “Om intre oameni” s-au aflat de asemenea: Ilie Nastase, care a primit premiul Excelenta in sport, Dumitru Prunariu, care a primit premiul “Aspiratie si cutezanta”, Dorel Visan — premiul “Magia Cuvantului”, Mircia Dumitrescu — premiul “Patriarhul Artelor”, Nicolae Tanase — premiul “Spiritualitate si har”, Nicolae Zamfir — premiul “Stiinta mileniului trei” si cadrele medicale care au ajutat victimele de la Colectiv — premiul “Medicina — corifeii vietii”.

Potrivit Agerpres, Gala Premiilor de Excelenta in Civism “Om intre oameni” a fost organizata la initiativa primarului Neculai Ontanu si a Primariei sectorului 2 cu sprijinul Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta, aflate sub egida Academiei Romane. Evenimentul a avut loc marti, la Sala “Studio” a Teatrului National.

Nominalizarile au apartinut juriului care i-a inclus pe Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, IPS Ciprian Campineanul, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, academicianul Eugen Simion, presedintele Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta, si academician Maya Simionescu, vicepresedintele aceleiasi fundatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img