joi, 28 martie, 2024

Android vs. iOS: care e mai rapid pe net in Romania si in lume

Distribuie:

Publicat:

Android si iOS au plusurile si minusurile lor, dar cand vine vorba de viteza sistemului de operare, competitia dintre cele doua SO e mai stransa decat ai crede.

Cu siguranta te-ai astepta ca Android si iOS sa functioneze la fel oriunde in lume, dar te inseli. Un studiu realizat de SpeedTest arata ca viteza celor doua sisteme de operare difera in functie de tara. Iar aici lucrurile devin mai interesant pentru ca rezultatele sunt surprinzatoare.

Dintr-un esantion de 25 de tari, datele au aratat ca viteza de descarcare de pe Android e mai rapida decat iOS. In tari precum Irak, viteza e mai mare cu 24,9% decat cea de pe iOS, in Africa de Sud cu 23,9%, in Mongolia cu 19%, in Hong Kong cu 17,2%, iar in Kuweit cu 12,8%.

Datele SpeedTest in Romania: Android are o viteza medie de download de 29,5 Mbps si de upload de 11,6 Mbps. iOS are o viteza medie de download 33,8 Mbps, iar de upload de 14 Mbps. Top telefoane: iPhone 7, Galaxy S7 edge, Galaxy S8, iPhone 6s.

iOS compenseaza insa cand vine vorba de viteza sistemului de operare, care e mai rapid decat Android. Si e bizar ca descarcarea e mai lenta pe iOS in acele tari. In alte 60 de state, iOS e mai rapid cu 10% decat rivalul sau. Iar aici se incadreaza Thailanda (un procent uimitor de 60,5%), Nigeria (51,7%), Kenya (43,4%), Bangladesh (41,5%) si Japonia (38,3%). Eu as fi fost tentat sa cred ca Android e in top in statele din Asia, dar se pare ca cifrele ma contrazic.

Daca te intrebi ce telefoane sunt cele mai folosite, Apple sau cele pe Android, e bine sa stii ca iOS e din nou in topul preferintelor consumatorilor din intreaga lume.

Desi Apple are doar 28 de tipuri de iPhone, gigantul american o ia cu brio inaintea Android, care ruleaza pe nu mai putin de 1.983 de modele diferite.

Din totalul modelelor de la Apple, iPhone 7 se afla inca in topul preferintelor utilizatorilor din 72 de state, printre care Brazilia, Germania, Italia, Rusia, Arabia Saudita si Marea Britanie. Urmatorul pe lista e iPhone 6, care domina in 12 state, precum China, Malaezia si Thailanda. Georgia e singura tara unde iPhone 5 e mai popular decat oricare alt telefon.

Android este, insa, campion cand vine vorba de diversitatea modelelor. Doar in 16 state predomina telefoanele cu Android, dar clientii nu se incurca cu chilipiruri si aleg marci de top ca Samsung. In Croatia, Israel si Peru Galaxy S7 a fost cel mai ales telefon. In Honduras, Pakistan si Tunisia, clientii prefera varianta S7 edge. La o aruncatura de bat de noi, in Serbia, Samsung Galaxy S8 se bucura de cea mai mare popularitate.

Producatorul chinez Xiaomi e preferat in tari unde nu te-ai astepta sa-l intalnesti, precum Belarus, Grecia, Ucraina, dar si Bangladesh, India si Indonezia.

Aici, toti au fost cuceriti de Xiaomi Redmi Note 4. Si Huawei se bucura de popularitate. In Finlanda e pe locul 2 in topul preferintelor, iar in Nigeria si Siberia, pe locul 4.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img