vineri, 29 martie, 2024

Andronescu da cartile pe fata: explica de ce a acceptat sa fie ministru, dupa ce ii infierase pe Dragnea si Dancila

Distribuie:

Publicat:

Ecaterina Andronescu a surprins pe toată lumea, în august 2018, atunci când a trimis o scrisoare deschisă prin care îi critica extrem de dur pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Scrisoarea a produs valuri în PSD și se vorbea chiar despre excluderea senatorului din partid.

 

La câteva luni distanță, aceeași Ecaterina Andronescu accepta tainul lui Liviu Dragnea și mergea în funcția de ministru al Educației.

Într-un interviu pentru Realitatea.net, Andronescu a explicat că a acceptat această funcție pentru că i s-a spus că este nevoie de experiența ei la Educație. Cât despre criticile la adresa lui Liviu Dragnea, Andronescu susține că acestea erau constructive, asta deși îi ceruse demisia din funcția de președinte al PSD, iar Vioricăi Dăncilă să plece pentru a veni un premier mai bun.

Iată explicațiile Ecaterinei Andronescu:

Bine, vă voi spune de ce am acceptat. Premierul mi-a propus aceasta chestiune, cu argumentul ca sistemul de invatamant are nevoie de experienta mea profesionala. Aceasta m-a determinat sa fac pasul.

– Deci doamna Viorica Dancila v-a propus, nu domnul Dragnea?
– Si domnul Dragnea, si doamna Dancila. Domnul Dragnea, dupa acea scrisoare trimisa de mine, am avut doua discutii, pe tema ei si legat si de pozitia din Minister si dupa aceea, in esenta, in ultima instanta, a fost doamna Dancila cea care mi-a propus.

– Interesant. Nu este usor sa critici un sef de partid, va dati seama, nu este putin lucru…
– Dumneavoastra, presa, ma criticati adesea. Ce sa fac eu? Sa ma supar pe dumneavoastra? In primul rand, ma uit la cata dreptate aveti in ceea ce spuneti. Si in masura in care, obiectiv vorbind, va dau dreptate, eu trebuie sa imi corectez acele lucruri. Eu cred ca nu trebuie sa ne suparam, pentru ca este vorba despre viata publica, cea care afecteaza foarte multi oameni si atunci trebuie sa ne spunem unii altora, ca sa facem lucrurile mai bine. In esenta, asta era scrisoarea mea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img