miercuri, 24 aprilie, 2024

Andy Murray a caatigat turneul de Masters Series

Distribuie:

Publicat:

Tenismenul britanic Andy Murray (locul 2 in clasamentul mondial) a castigat duminica turneul de Masters Series de la Paris, disputat in sala, dupa ce a trecut in finala de americanul John Isner (pozitia 27 ATP), cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-4.

Partida a durat doua ore si 18 minute. Murray a servit noua asi, iar procentajul de reusita cu prima minge a fost 85%. Andy a facut doua break-uri, in ciuda celor 18 asi ai lui Isner, si nu a cedat niciodata serviciul.

Britanicul a castigat toate cele noua confruntari cu americanul, dintre care trei in acest an. Castigatorul de la Paris este recompensat cu 1000 de puncte in clasamentul ATP si un cec in valoare de 746.550 de euro, iar finalistul primeste 600 de puncte si 366.035 de euro.

De luni, Andy Murray va fi noul lider al clasamentului mondial ATP, o premiera personala care recompenseaza parcursul foarte bun din ultima perioada, devansandu-l pe sarbul Novak Djokovic, care a condus ierarhia timp de 122 de saptamani.

Murray (29 de ani) va fi primul jucator din Marea Britanie lider in clasamentul mondial la simplu, de la introducerea ierarhiei computerizate in 1973. Totodata, Andy va fi al doilea cel mai in varsta lider ATP in premiera, dupa John Newcombe in 1974 (30 de ani si 11 zile). Murray detine si recordul pentru cea mai lunga perioada de timp intre ocuparea pozitiei secunde ATP (pentru prima data) si clasarea pe primul loc in lume: sapte ani si doua luni.

Andy Murray a avut un an senzational, cu 11 finale in 12 turnee si 74 de victorii. Britanicul a castigat opt turnee in 2016: Roma-zgura, Queen’s-iarba, Wimbledon-iarba, Jocurile Olimpice-hard, Beijing-hard, Shanghai-hard, Viena-sala si Paris-sala.

In clasamentul mondial ATP, Murray va avea 405 de puncte avans in fata lui Djokovic. Aceasta ierarhie este stabilita in functie de rezultatele obtinute in ultimele 18 turnee pe parcursul a 52 de saptamani.

In perioada 13-20 noiembrie, Andy Murray va participa la Turneul Campionilor de la Londra, alaturi de Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Milos Raonic, Gael Monfils, Marin Cilic si Dominic Thiem.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img