joi, 28 martie, 2024

Angajatii Antibiotice au donat sange! 60 donatori, 30 litri de sange donati, mai mult de 150 vieti salvate! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Acestea sunt cifrele celei de-a paisprezecea campanii de donare de sange desfasurate in cadrul companiei Antibiotice. 

Pentru al optulea an consecutiv, 60 de angajatii Antibiotice au donat sange, joi, 19 aprilie 2018 sub indemnul “Doneaza sange! Pune suflet pentru viata!”. Angajatii companiei Antibiotice au raspuns pozitiv, campaniei de donare de sange, organizata de Fundatia “Antibiotice – Stiinta si Suflet”, in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvina (CRTS) Iasi.

Atat Antibiotice, cat si Fundatia „Antibiotice – Stiinta si Suflet” considera ca a da o sansa in plus la viata cazurilor urgente, oamenilor aflati in suferinta, printr-o donare voluntara de sange, este un gest uman si firesc.

„In fiecare an avem doua campanii inca din 2011, prima donare avand loc intotdeauna in luna aprilie in preajma Zilei Mondiale a Sanatatii. Medicii de la CRTS au deja, la noi, o baza constanta de donatori, inclusiv cu grupe rare. Stim cu totii ca a dona sange, inseamna de multe ori, a darui viata, si nu e nimic mai omenesc in a face asta pentru cei aflati in nevoie”, a declarat Ioana Tode, Presedinte al Fundatiei „Antibiotice – Stiinta si Suflet”.

Actiunea de recoltare a avut loc in cadrul Unitatii clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice, fiind realizata de catre specialistii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobila de recoltare.

„Recunoastem si multumim partenerilor nostri de la Antibiotice pentru faptul ca si de aceasta data am reusit sa desfasuram o colecta de sange de succes cu donatori valorosi. Cu siguranta astazi am salvat din nou viata mai multor semeni de ai nostri.” a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtator de cuvant al CRTS.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img