joi, 18 aprilie, 2024

ANI priveste o LOVITURA DURA din Camera Deputatilor! Ce au votat deputatii

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor a votat o modificare la legea de organizare a Agentiei Nationale de Integritate prin care parlamentarii acuzati de ANI de conflict de interese, in perioada 2007-2013, sunt iertati. Legea a fost votata cu 167 de voturi pentru, 90 impotriva si 2 abtineri.

Deputatii au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 – 2013, pana la intrarea in vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea si completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept.

Conform unui amendament, persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor actuale sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului in care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului in care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata cu aceasta propunere legislativa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img