vineri, 29 martie, 2024

ANL-urile barladene greu de ocupat . Au imbatranit beneficiarii dar lista nu a fost actualizata

Distribuie:

Publicat:

Un vis pe care orice tânăr barladean dorește sa il vadă realizabil: sa aiba o casa! Chiar dacă trebuie sa plătească o chirie, unii dintre ei si-au pus “ pofta in cui” la acest capitol. Au primit promisiuni electorale si s-au ales cu vise frânte de realitatea cruda. Multi dintre aceștia încă mai spera ca vor primi o casa odată ce noile blocuri construite de ANL vor fi date in folosință, dar pentru acest lucru lista cu cei amatori trebuie verificată. Un semnal de alarma a fost tras de Bogdan Sarbu, consilierul local independent, care la ultima ședinta de consiliu le-a atras atentia asupra valabilității acestei liste.
 
“Ceea ce înțeleg eu este ca sunt 280 de persoane care nu au locuinte si au depus dosare din timp, indeplinesc conditiile de eligibilitate si au dreptul sa obțină  o locuinta ANL. Parcurgând  nominal tabelul, am identificat numeroase persoane care, din punctul meu de vedere, nu au cum sa indeplineasca aceste conditii pentru ca sunt proprietari de locuinte. In  perioada in care si-au depus dosarul, si-au achizitionat o locuinta ori prin credit ipotecar, ori au primit mostenire si sunt proprietari de drept ai locuintei parintilor, ori detin in  cota de 50% o alta proprietate. La Comisia Juridica,  rugamintea mea a fost sa intoarcem acest proiect si sa fie verificat de comisia pe care noi am numit-o in 2017, cu rugamintea ca membrii sa fie mai atenti, si sa-si faca treaba, pentru ca  e foarte simplu de identificat aceste persoane. Intr-un an, puteau foarte bine sa verifice lista si  sa -i elimine pe cei care au devenit proprietari, pentru a da posibilitatea si altor o suta de  persoane sa se inscrie. Eu am identificat respectivele persoane fara sa dispun de CNP-ul solicitantilor. Dumnealor au la dosareCNP-urile tuturor persoanelor, numere de telefon, adrese de contact, asa ca le este mult mai usor sa-i verifice prin intermediul Serviciului Taxe si Impozite Persoane Fizice, unde sunt luati in evidenta proprietarii de locuinte.Explicatia oferita de domnului Cocoloi in  Comisia Juridică,  respectiv ca va face el o verificare mai amanuntita atunci cand vor fi construite blocurile ANL din Bariera Puie[ti nu sta in n picioare. Si  asta pentru ca legea ne cere sa reanalizat  in  fiecare an lista”, a spus independentul Sarbu.

Constantin Cocoloi, cel care se ocupa de acest subiect i-a răspuns : „legea  spune ca anual trebuie sa aprobam lista, iar la data repartitiei dosarul se reactualizeaza Sa spunem ca ati identificat zece persoane care detin locuinte, iar maine mai depistam o persoana. Ce facem? Iar aprobam o lista noua?  In  momentul in care, prin proiect de hotarare, va fi aprobata lista cu repartitiile, cu anexa ce cuprinde 100 sau 280 de persoane, abia atunci se poate spune ca s-a incalcat legea”.

Explicatia primita nu l-a convins pe Sarbu, care a continuat acuzele: „nu e adevarat ce spuneti, pentru ca mie mi se cere sa aprob astazi o lista de prioritati, in conditiile in  care eu stiu sigur ca anumite persoane nu indeplinesc conditiile de eligibilitate. Si  sunt multe persoane in aceasta situatie, iar domnul Cocoloi le cunoaste”.

In războiul declarațiilor a intervenit si edilulșef, Dumitru Boros,  care i-a cerut lui Sarbu sa faca publice numele persoanelor care au devenit proprietari, nu doar sa discute la modul general. Consilierul independent i-a replicat ca cei cu care a vorbit la telefon si i-au confirmat ca e adevarat,  ca detin locuinte proprietate personala i-au cerut sa le pastreze anonimatul, asa ca nu le poate divulga numele.                                                                                                                                          
Așa cum era lesne de intuit proiectul a fost votat de cei 17 consilieri prezenti.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img