vineri, 29 martie, 2024

ANM anunta temperaturi istorice in Romania. Ce se intampla cu vremea in urmatoarele 4 saptamani

Distribuie:

Publicat:

Desi din punct de vedere calendaristic ne aflam la jumatatea iernii, fenomenele meteo extreme nu au lovit deloc Romania. Ninsori s-au inregistrat doar in zona de munte, iar meteorologii anunta ca nici in perioada urmatoare nu vom avea parte deloc de zapada.

Specialistii au facut un anunt de ultima ora cu privire la starea vremii. Potrivit datelor emise de ANM, a fost stabilita prognoza meteo pana pe 10 februarie. Pana atunci, aproape toate regiunile din Romania sunt ocolite de zapada si viscol, dar cu toate acestea vor exista precipiatii slabe sub forma de lapovita, dar si temperaturi destul de scazute, indeosebi in zonele montane si submontane.

Saptamana 13.01.2020 – 20.01.2020

In acest interval, meteorologii anunta temperaturi destul de mari pentru aceasta perioada. In zonele montane si submontane vor lipsi precipitatiile sub forma de lapovita, iar gradele vor fi destul de ridicate in termometre. La fel se intampla si in regiunile vestice, sud-vestice, dar si in cele centrale. Se pare ca zapada nu-si va face simtita prezenta, insa gerul va persista.

Saptamana 20.01.2020 – 27.01.2020

Nici spre sfarsitul lunii ianuarie iarna nu se va instala. Specialistii anunta temperaturi mari, insa in zonele montane este foarte posibil sa ninga slab spre moderat, potrivit datelor emise de ANM.

aptamana 27.01.2020 – 03.02.2020

La sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie se vor inregistra temperaturi la fel de mari, anormale pentru aceasta perioada. Meteorologii anunta ca nu vor exista precipitatii decat sub forma de lapovita, in zonele montane si submontane. In celelalte regiuni din Romania, aerul va fi cu mult peste media iernilor trecute.

Saptamana 03.02.2020 – 10.02.2020

In aceasta saptamana, meteorologii anunta ca sunt sanse mai mari de precipitatii, dar doar sub forma de lapovita. Desi mai ramane doar o luna din iarna, din punct de vedere calendaristic, temperaturile se mentin peste limita normala a acestei perioade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img