joi, 25 aprilie, 2024

ANM emite alerte pe banda rulanta – Coduri ROSU de vijelii si grindina si coduri portocalii in mai multe judete

Distribuie:

Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod roșu de ploi torenațiale, grindină și vijelii pentru mai multe localități din județul Vâlcea.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare cod roșu localitățile Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Mihăești, Budești, Galicea, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Dănicei, Golești, Milcoiu, din județul Vâlcea.

Se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 50 l/mp, în zona avertizată în ultima oră s-au cumulat 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii şi posibil mari, descărcări electrice, vijelie, conform Mediafax.

Avertizarea este valabilă până la ora 16.20.

Meteorologii au emis, vineri, și avertizare cod portocaliu care vizează mai multe localități din județele Argeș, Prahova și Dâmbovița. Codul portocaliu este valabil până la ora 16.30.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt sub avertizare cod portocaliu zona de munte, de la peste 18.00 de metri, din Argeș, precum și localitățile Rucăr, Lerești, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele și Dâmbovicioara.

În județul Prahova sunt sub cod portocaliu localitățile Provița de Sus, Adunați și Talea, iar în județul Dâmboviţa, sunt avertizate zonele montane, de la peste 1.800 de metri altitudine, precum și localitățile Bezdead, Moroeni, Buciumeni și Pietroșița.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului.

Avertizarea este valabilă până la ora 16.30.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img