joi, 25 aprilie, 2024

Anticonceptionalele masculine sunt pe cale sa devina realitate

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce in urma unor teste, o metoda s-a dovedit a fi eficienta in cazul babuinilor si ar putea fi disponibila pentru folosul oamenilor cat de curand. Metoda se numeste Vasagel si, spre deosebire de contraceptia feminina, este in totalitate lipsita de riscuri si necesita o singura injectie. Imaginat mai intai de Dr. Sujoy Guha in urma cu 20 ani, Vasalgel implica un hidrogel care este injectat in urma unui proces deloc dureros. Acest polimer blocheaza sperma si o impiedica sa ajunga intr-un canal care, in mod normal in timpul unei vasectomii, este taiat. Daca barbatul doreste sa conceapa un copil, polimerul respectiv este eliminat cu o a doua injectie.

Si din moment ce contraceptia masculina are o mare influenta asupra dinamicii sexuale in relatii si asupra intimitatii, acest tip de metoda este binevenit. Iata de ce, in opinia editorilor de la Elitedaily.com, barbatii ar trebui sa isi administreze anticonceptionale odata ce acestea vor fi disponibile: Sexul protejat nu va mai fi doar o responsabilitate a femeii. Odata ce contraceptia masculina va vedea lumina zilei, cel putin barbatii din aceasta lume vor mai lua din povara de pe umerii femeilor si isi vor controla astfel sperma, pe langa folosirea unui prezervativ.

in fiecare an, in lume, apar aproximativ 85 de milioane de sarcini nedorite, jumatate finalizandu-se cu avort. La ora actuala sunt numeroase metode de contraceptie, care asigura protectie in procente diferite. La aceasta se mai adauga lipsa accesibilitatii, efectele secundare nedorite etc. in cazul barbatului, principalele mijloace de contracetie existente sunt prezervativul si vasectomia, aceasta din urma cu efect cvasi-ireversibila. Dar tocmai de aceea, vasectomia este respinsa. in prezent, se observa necesitatea unui contraceptiv masculin eficient si non-hormonal, dar care sa blocheze migrarea spermatozoizilor spre canalul ejaculator.

Doctorul Donald Waller, de la Universitatea Illinois (Chicago), care a coordonat acest studiu, spune ca rezultatele obtinute sunt chiar mai bune decat se astepta. "Vasalgel are efect contraceptiv foarte rapid, care dureaza mult timp. El a anuntat ca daca totul merge bine, contraceptivul va fi comercializat chiar in 2018. Chiar daca el nu asigura protectia de infectiile cu transmitere sexuala, totusi ofera posibilitatea de a controla sarcinile nedorite. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img