marți, 19 martie, 2024

Anunt de ultima ora al ANAF pentru toti datornicii

Distribuie:

Publicat:

Fiscul a schimbat strategia si incearca o abordare mai prietenoasa cu marii contribuabili. Toti contribuabilii cu creante semnificative sunt invitati de ANAF si de Ministerul de Finante sa isi esaloneze platile, se arata intr-un comunicat al Executivului, dupa intalnirea dintre premierul Sorin Grindeanu si sefii celor doua institutii.

ANAF va trimite contribuabililor cu datorii mari scrisori pentru a le prezenta avantajele de care pot beneficia printr-o esalonare a datoriilor, parte a unui program de crestere a gradului de colectare si a conformarii contribuabililor.
Firmele care ajung la un acord de esalonare cu Fiscul pot evita executarea silita, pot participa la licitatiile publice, iar penalitatile de intarziere vor fi sterse daca sunt respectate obligatiile de plata stabilite prin esalonare.
Incurajarea firmelor sa acceseze esalonari ale datoriilor face parte dintr-o serie de masuri vizand imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.
“In ceea ce priveste indrumarea contribuabililor pentru accesarea esalonarii la plata, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisa contribuabililor cu creante semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor esalonari”, se arata in comunicatul Guvernului.
In perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de esalonare la plata a obligatiilor fiscale, in valoare de 106,8 milioane lei, comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, in valoare de 117,2 milioane lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img