vineri, 29 martie, 2024

Anunt de ULTIMA ORA de la SRI. Se va intampla in perioada imediat urmatoare

Distribuie:

Publicat:

Seful Centrului National Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Anton Rog, a spus, miercuri, ca in urma unei analize de pattern realizata de Cyberint privind atacurile cibernetice din ultima vreme, exista posibilitatea unor noi zece atacuri in perioada urmatoare, scrie news.ro.

Anton Rog a precizat ca a trimis aceasta analiza institutiilor care beneficiaza de sistemul informatic de securitate finantat din fonduri europene.
„Noi am facut o analiza de pattern (tipar, n.r.) privind aceste atacuri – si inaintea acestui atac, si cu ocazia acestui atac – si am trimis celor 54 de institutii beneficiare ale sistemului informatic, pe langa informatiile legate strict de WannaCry WannaCrypt, o analiza privind posibile 10 noi atacuri. Cele mai posibile 10 atacuri. Ele pot fi sute, mii. Le-am trimis 10 posibile atacuri care ar putea sa se intample in perioada imediat urmatoare. Poate sa insemne saptamani, luni. Astfel de atacuri sunt zilnic, de ordinul miilor. Unele dintre ele sunt de amploare. Asa ajung in presa si sunt cunoscute. Altele sunt anonime, dar se intampla”, a declarat Anton Rog, seful Centrului National Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img