vineri, 29 martie, 2024

Anunt facut de Calin Popescu Tariceanu! Aplicarea ordonantei lacomiei ar putea fi amanata

Distribuie:

Publicat:

Călin Popescu Tăriceanu sustine ca daca discutiile privind OUG 114 nu se incheie pana la sfarsitul lunii, solutia de rezerva este prorogarea termenului de aplicare a prevederilor actului normativ.

„Eu cred că este normal ca în această fază în care suntem, și aici mă refer la un lucru foarte clar, Ordonanța încă nu și-a produs efectele, să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au și să încercăm să le remediem. (…) Am discutat și cu domnul Dragnea, suntem amândoi de acord că trebuie făcute anumite ajustări în așa fel încât Ordonanța să își atingă obiectivele. (…)Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuțiile pe Ordonanța 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârșitul lunii, avem o soluție de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuțiile și definitivăm textul OUG”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament.

„Am avut câteva discuții inclusiv cu reprezentanți ai Băncii Naționale și am avansat foarte bine pe Ordonanța 114. Există aș pune deja un acord așa de principiu pe anumite modificări care vor trebui făcute și, sigur, ne dorim cât de repede, adică până la sfârșitul lunii acesteia, având în vedere că OUG intră în vigoare la 31 martie. Însă, trebuie să discutăm toate componentele, adică și mediul bancar, unde deja avem conturate modificările care urmează să fie făcute, și zona de energie și zona de telecomunicații și pilonul 2 de pensii, fondurile de asigurări de pensii. Mai sunt mici corecții care trebuie aduse, de exemplu, cum e cea referitoare la încadrarea zilierilor, care nu a atras atenția publicului, dar trebuie să profităm de această ocazie să aducem anumite corecții și acolo. Principiile OUG 114 rămân valabile. Unul din ele, plafonarea prețului la gaze. În ceea ce privește zona bancară, de a pune presiune pe dobânzi în mod consistent pentru a se micșora ecartul între dobânzile care sunt date de bănci pentru depozite și dobânzile care sunt percepute pentru credite, acesta este a e unul din principalele obiective, precum și creșterea nivelului de intermediere financiară în zona bancară (…). În zona de telecomunicații, taxa pentru licențele 5G pare să fie una descurajantă. Investițiile pe care societățile de telecomunicații sunt de presupus că le vor face în această tehnologie sunt influențate de costurile pentru licente. Dacă licențele sunt prea scumpe, atunci riscul este să nu investească în aceste tehnologii și să rămânem cu actualul nivel adică 3G – 4G, ceea ce eu cred că trebuie evitat”, a completat președintele Senatului, potrivit romaniatv.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img