vineri, 29 martie, 2024

Anunt important al meteorologilor – Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Vremea rea se extinde in toata tara.

La munte, peste zapada deja asternuta se va depune un strat nou de zapada, ceea ar putea duce la avalanse.

Sambata (20 ianuarie)
In jumãtatea de sud-est a tãrii, innorãrile vor deveni persistente, iar precipitatiile se vor semnala pe arii extinse; in Muntenia si Dobrogea acestea vor fi in general moderate cantitativ, ploaie si lapovitã la inceput, iar in cursul serii si in prima parte a noptii predominant ninsoare, astfel cã se va depune strat de zãpadã in medie de 4…8 cm, local in jurul a 10 cm. Va ninge si in zona montanã, in special in Carpatii de Curburã si in estul Meridionalilor. In Oltenia vor fi mai ales ploi, iar in sudul si centrul Moldovei precipitatii slabe, mixte. Izolat vor fi conditii de polei. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros si va ninge slab local in nord-vest. Vantul se va intensifica in a doua parte a intervalului la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind sau spulberand zãpada, iar in sud si sud-est va deveni moderat, cu intensificãri in Dobrogea. Regimul termic, in special cel diurn, va fi caracterizat de valori peste cele obisnuite in a doua decadã a lunii ianuarie, cu maxime ce se vor incadra intre -1 si 7 grade si minime in general intre -10 si 0 grade. Vor fi conditii de ceatã.

Duminica (21 ianuarie)

Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitatiilor, in extindere din orele dupã-amiezii dinspre sud-vest, va cuprinde treptat majoritatea zonelor. La inceput vor fi si ploi sau lapovitã, apoi vor predomina ninsorile, local consistente. Vantul se va intensifica mai intai in vest-sud-vest si la munte, iar noaptea in special in regiunile sud-estice, unde rafalele vor depãsi 55…60 km/h si local va fi viscol. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 6 grade, iar cele minime intre -8 si 2 grade.

Luni (22 ianuarie)

In estul si in sud-estul tãrii, mai ales in prima parte a zilei va continua sã ningã, iar vantul va avea intensificãri cu viteze mai mari in estul Munteniei si in Dobrogea, unde rafalele vor depãsi 60 km/h si va fi viscol. In extremitatea de sud-est vantul se va mentine intens panã la sfarsitul intervalului, astfel cã zãpada anterior depusã va fi spulberatã. In restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, iar vantul slab panã la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 5 grade, iar cele minime, mult mai scãzute decat in noptile precedente, vor fi cuprinse in general intre -14 si -6 grade.

Sursa: antena3.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img