marți, 19 martie, 2024

Anunt IMPORTANT despre cea de-a 13-a PENSIE

Distribuie:

Publicat:

Claudia Ana Costea, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a declarat marti seara, intr-o emisiune TV, ca pensionarii care nu au beneficiat de recalcularea pensiei de la 1 ianuarie 2016 vor beneficia de o esalonare a sumelor recalculate in urmatorii doi ani. Totodata, ministrul a precizat ca, in opinia sa, in acest an nu va putea fi implementat proiectul “a 13-a pensie” pentru pensionarii cu venituri mici.

Claudia Ana Costea a declarat, intr-o emisiune TV, ca pensiile au fost indexate doar cu 5% pentru ca atat a fost posibil.

“Recalcularea era prevazuta sa inceapa de la 1 ianuarie. Vreau sa ii asigur pe toti beneficiarii recalcularii ca pentru pensionarii in grupele I si II de munca probabil se vor face o esalonare a acestora. Daca nu au reusit sa primeasca din 1 ianuarie in acesti doi ani vor primi intreaga suma. E foarte greu sa ai un nivel de trai decent cu 700 de lei. Am pledat pentru indexarea pensiilor cu 5% pentru ca atat a permis bugetul. Vom propune urmatorului Executiv cu cate procente va fi posibil sa se mareasca pensiile pe estimarile bugetare pe 2017”, a explicat ministrul Muncii.

“In ce priveste pilonul doi va trebui sa lucram la planuri de investitii pentru a spori si sa asiguram conditii de trai decente beneficiarilor lor. Ar fi bine sa se realizeze o asezare a actelor normative in privinta pensiilor. Cred ca salarizarea poate sa sprijine o noua lege a pensiilor care sa aseze, sa abroge acest noian de modificari la modificari, care sa asigure predictibilitate si siguranta. Anul acesta nu poate fi sustinut proiectul “cea de-a 13 pensie”, din punctul meu de vedere”, a subliniat ministrul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img