joi, 25 aprilie, 2024

Anunt IMPORTANT pentru ELEVI! Se schimba ADMITEREA la liceu. Iata cum se va calcula noua medie!

Distribuie:

Publicat:

Procedura de admitere la licee ar putea fi schimbata. Media anilor de studii din clasele V-VIII, care acum conteaza in proportie de 20% in procesul de admitere in invatamantul preuniversitar, ar putea fi inlocuita de media tezelor la matematica, limba romana, istorie sau geografie.

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a propus, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii parintilor din invatamantul preuniversitar, ca la admiterea de liceu ponderea de 20% din media de admitere sa fie reprezentata de media tezelor de la materiile de baza: romana si matematica pentru clasele a V-a, a VI-a si a VII-a, plus istorie sau geografie in clasa a VIII-a.

“Avand in vedere ca exista un procentaj de 42% de analfabeti functionali, dar si rezultatele slabe de la Evaluarile Nationale, precum si faptul ca exista multi copii care intra cu note de 2, 3, 4, 5 la liceu, majoritatea parintilor isi doresc reintoarcerea la examenele nationale de amitere sau ca fiecare liceu sa organizeze propriul examen de admitere. Fostul secretar de stat Preoteasa a spus ca exista riscul ca un elev sa se blocheze in timpul unui astfel de examen, desi acesta este foarte bun. Si are dreptate. In acest context, dar si in urma cererii noastre de a fi introduse standarde unice de notare, ministrul Educatiei a propus aceasta solutie, dar nu este batuta in cuie. Ea va trebui supusa dezbaterii publice. A fost o discutie, pentru imbunatatirea sistemului”, a explicat pentru presedintele FNAP-IP, Iulian Cristache.

Citeste si: Structura anului scolar 2018-2019. Scoala incepe mult mai devreme in aceasta toamna! Adio, vacanta prelungita!

Structura anului scolar 2018-2019 este in curs de definitivare.

Eugen Ilea, vicepresedinte Federatia Nationala a Asociatiilor Parintilor, a anuntat ca, miercuri, in Comisia de Dialog Social, s-au facut urmatoarele modificari:

"Anul scolar 2018/2019 va avea 34 de saptamani, 167 de zile, cu incepere din 10 septembrie si finalizarea anului scolar in 14 iunie 2019.

Se vor mentine cele trei saptamani de vacanta de iarna. 10 septembrie, incepere, pana pe 21 decembrie cursuri, vacanta de iarna 22 decembrie – 3 saptamani, pana in 14 ianuarie (ramane neschimbat), cursuri pana in 1 februarie. Din 2 februarie incepe vacanta intersemetriala pana in 10 februarie, din 11 februarie pana in 19 aprilie cursuri, vacanta de primavara 20 aprilie – 5 mai, 7 mai – 14 iunie urmatoarea sesiune, urmand vacanta de vara pana in 14 septembrie 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img