vineri, 29 martie, 2024

Anunt IMPORTANT pentru soferii romani la inceput de an. Ce se intampla cu RCA-ul

Distribuie:

Publicat:

Firmele de asigurare nu vor mai putea scumpi fara nicio explicatie primele anuale pentru RCA. Un proiect al Autoritatii de Supraveghere Financiara propune modificarea normelor astfel incat asiguratorii sa fie obligati sa motiveze concret eventualele cresteri de pret. scrie gandul.info

 Proiectul de modificare a Normei 23/2014, privind asigurarea de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, arata, printre altele, ca asiguratorii nu vor mai putea aplica in orice conditii indici si coeficienti de majorare a pretului de baza.

 “In calculul tarifului de prima, asiguratorilor le este interzis sa foloseasca indici de incarcare, coeficienti de majorare si/sau corectie sau alte instrumente de ajustare a tarifelor care sa nu fie fundamentate statistic si actuarial”, se arata mai arata in proiectul de norma.

Propunerea ASF vizeaza, si datele pe care asiguratorii le utilizeaza pentru a stabili pretul.   “Asiguratorul RCA trebuie sa utilizeze suficiente date istorice pentru a putea efectua un calcul relevant din punct de vedere statistic; in situatia in care aiguratorul RCA nu detine suficiente date istorice pentru fiecare segment, acesta trebuie sa utilizeze date istorice disponibile din alte surse, raportate la piata din Romania sau la piata Uniunii Europeane”, arata documentul citat.

sursa:gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img