joi, 25 aprilie, 2024

ANUNT important privind pensiile. Vezi cand se achita diferentele din recalcularea pensiilor

Distribuie:

Publicat:

Casa Nationala de Pensii Publice anunta ca plata drepturilorrestante in urma recalcularii pensiilor, potrivit Legii nr.221/2018, pentru cei care au primit decizii de recalculare, se vor achita intre 11 si 15 aprilie la domiciliu sau pot fi ridicate de la oficiile postale pana pe data de 17 aprilie.

Varsta de pensionare va fi redusa! Cine sunt cei vizati

„Casa Nationala de Pensii Publice face urmatoarele precizari referitoare la achitarea drepturilor restante cuvenite in urma recalcularii pensiilor pentru beneficiarii prevederilor Legii nr.221/2018 care au primit decizii de recalculare: drepturile de pensie se achita, potrivit calendarului de plata, in intervalul 01 – 15 ale lunii in curs, iar deciziile de recalculare pentru persoanele care beneficiaza de prevederile Legii nr.221/2018 au fost emise dupa tiparirea mandatelor aferente lunii aprilie a.c.”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Astfel, transmite sursa citata, diferentele se vor plati separat, in perioada 11- 15 aprilie, prin mandate postale (nu pe card), iar cei care nu sunt gasiti acasa isi pot ridica drepturile pana pe data de 17 aprilie de la oficiile postale de care apartin. "Casa Nationala de Pensii Publice aduce la cunostinta ca, in luna aprilie 2019, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare se achita in cuantumul anterior recalcularii, urmand ca diferentele reprezentand drepturi restante, calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019, sa fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, in intervalul 11.04.2019 – 15.04.2019, prin intermediul factorilor postali. In cazul persoanelor care nu au fost gasite la domiciliu de factorii postali, sumele reprezentand drepturile restante pot fi ridicate de la ghiseele postale de care apartin pana la data de 17 aprilie 2019”, se mai arata in comunicatul MMJS. Potrivit sursei citate, aceasta modalitate de plata a diferentelor se aplica atat pensionarilor care primesc drepturile prin C.N. Posta Romana S.A, cat si celor care primesc drepturile prin cont bancar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img