vineri, 29 martie, 2024

Anunt INGRIJORATOR facut de premierul Mihai Tudose: “Aceasta este situatia tragica de astazi”

Distribuie:

Publicat:

Peste 200.000 de copii cu varste cuprinse intre noua luni si noua ani sunt nevaccinati impotriva rujeolei, se arata intr-un raport publicat recent de Ministerul Sanatatii. Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus Romania intre cele cinci tari care insumeaza la nivel global peste 80% din numarul de imbolnaviri de rujeola.

„Aceasta este situatia tragica de astazi. Si am ales aceasta cale de a face public acest raport si de a spune public care sunt cifrele pentru a fi consecvent cu ce am spus de cand am preluat mandatul: nu pacalim pe nimeni, nu mintim pe nimeni, nu vrem sa fim eroi, vrem sa fim normali. Iar ca sa fim normali, trebuie sa privim in fata realitatea, ca sa stim cu ceea ce ne confruntam, de unde plecam si ce vrem sa indreptam.”, a declarat Mihai Tudose, la Radio Romania Actualitati.

Ministerul Sanatatii a facut o scurta analiza a Programului national de vaccinare, in care au fost identificate o serie de puncte slabe, printre care faptul ca nu exista stocuri de vaccinuri pentru interventii in situatii de epidemie.

Guvernul intentioneaza sa ia masuri pentru operationalizarea productiei de vaccinuri la Institutul National de Cercetare “Cantacuzino“.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img