sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ANUNT URIAS facut de Ministerul Muncii! Cine va primi salarii mai mari cu 30%

Distribuie:

Publicat:

Ministrul interimar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut un anunt de ultima ora pe o retea de socializare.

Aceasta a dezvaluit ca presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aproba Ordonanta de Urgenta nr. 99, prin care Parlamentul a majorat salariile mai multor categorii de bugetari.

„Presedintele a promulgat legea care aproba Ordonanta 99, prin care Parlamentul a majorat salariile mai multor categorii de bugetari, printre care si ale celor din MApN. Prin aceasta lege, am apropiat soldele si salariile celor care lucreaza la MApN de cele ale angajatilor din MAI, fiindca, desi faceau parte din aceeasi familie ocupationala, soldele militarilor erau mult mai mici decat cele ale politistilor. Din pacate, nici acum nu sunt egale, dar aceasta discrepanta va fi eliminata prin Legea salarizarii”, scrie Olguta Vasilescu.

Cui i se mareste salariul prin adoptarea acestei legi?

Acest act normativ la care face referire sefa interimara a Muncii va aduce zambetul pe buzele mai multor categorii de bugetari. Potrivit unui amendament aprobat de Camera Deputatilor, la 13 iunie, de la data intrarii in vigoare a acestei legi se majoreaza cu 30% cuantumul brut al salariilor de baza pentru personalul care nu a beneficiat de majorari salariale conform OUG 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, si anume cel din bibliotecile nationale sau de importanta nationala, din cadrul Bibliotecii Academiei Romane si din muzeele de importanta nationala.

Un alt amendament stipuleaza majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de baza pentru urmatoarele categorii de personal: din institutiile si autoritatile subordonate Ministerului Agriculturii, cu exceptia APIA si Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, din cadrul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti” si din institutiile de cercetare-dezvoltare, din unitatile care functioneaza in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, informeaza Agerpres.

Mai mult, de aceste majorari salariale ar urma sa beneficieze si personalul medical din cabinetele apartinand structurilor teritoriale de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca din subordinea Casei Nationale de Pensii Publice si cel din institutiile publice de spectacole sau concerte aflate in subordinea Ministerului Culturii, precum si directiile judetene de cultura, respectiv a municipiului Bucuresti.

In plus, prin aceasta lege se majoreaza cu 15% cuantumul brut al salariilor de baza/soldele de functie ale urmatoarelor categorii de personal: din cadrul bibliotecilor centrale universitare, cadrele militare in activitate, precum si soldatii si gradatii voluntari, inclusiv personalul civil din MApN si institutiile aflate in subordinea sa, cu exceptia celor care au beneficiat de majorari potrivit Legii 250/2016, personalul din cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945 – 1989.

Totodata, au fost majorate indemnizatiile de merit pentru academicieni si oameni de cultura si sporurile acordate pentru medicii din oncologie si cei de la Spitalul de Arsi.

sursa: Bugetul.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img