joi, 25 aprilie, 2024

Anuntul facut de Guvernul de la Londra azi-noapte. Toti romanii din Marea Britanie vor fi afectati

Distribuie:

Publicat:

Guvernul Marii Britanii a anuntat, joi, ca se va desparti oficial de Uniunea Europeana la 29 martie 2019, ora 23.00 GMT.

„Am ascultat membri ai publicului si ai parlamentului si am facut aceasta modificare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare privind sensul ‘zilei iesirii’ (din UE). Acest pas important demonstreaza abordarea noastra pragmatica a acestei legislatii vitale”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Davis, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, autorul Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona urmeaza, insa, sa contrazica ideea ca iesirea Regatului Unit din UE este inevitabila.

John Kerr, ambasadorul britanic la Uniunea Europeana din 1990 pana in 1995, urmeaza sa tina vineri un discurs la Londra in care va afirma ca „in timp ce discutiile despre divort continua, partile mai sunt casatorite. Reconcilierea mai este posibila”.

In opinia lui Kerr, care a contribuit la redactarea articolului invocat pentru Brexit, premierul Theresa May trebuie sa inceteze cu inducerea in eroare a alegatorilor si sa recunoasca adevarul ca Regatul Unit poate abandona unilateral negocierile. „Inca mai avem toate drepturile unui stat membru, inclusiv dreptul de a ne razgandi”, citeaza Reuters din fragmentele de discurs date publicitatii joi de biroul lui Kerr.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img