joi, 28 martie, 2024

Anuntul facut de la Kremlin

Distribuie:

Publicat:

Mai multi militanti rusi pentru drepturile omului cunoscuti pentru apararea drepturilor detinutilor au anuntat miercuri ca au fost exclusi din comisiile de monitorizare in inchisorile ruse.

“Aparatorii drepturilor omului cei mai activi si profesionisti au fost exclusi din comisiile de monitorizare”, a declarat Anna Karetnikova, coordonatoarea Uniunii solidaritatii cu detinutii politicii, calificand aceasta situatie drept “rusinoasa”.

Comisiile de monitorizare sunt alese la fiecare trei ani de catre Camera civila rusa, organ consultativ din care fac parte reprezentanti ai societatii civile din Rusia. Vineri, Camera civila a prezentat componenta unor noi comisii de monitorizare in 42 de regiuni din Rusia.

Doua ziariste cunoscute pentru numeroasele lor reportaje privind situatia in inchisorile din Rusia, Zoia Svetova si Elena Masiuk, ale caror mandate nu au fost reinnoite, “au cerut anularea acestor alegeri”, a indicat Karetnikova.

Potrivit ONG-urilor internationale, in pofida unor progrese, tortura si relele tratamente sunt practicate in inchisorile si taberele de munca din Rusia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img