vineri, 29 martie, 2024

Apicultura in ascensiune in Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multi vasluieni se inscriu la cursuri de apicultura si se pregatesc sa-si sporeasca veniturile cu ajutorul familiilor de albine. Numai anul trecut au fost organizate trei serii in judetul Vaslui, la care au participat, in medie, aproximativ 60 de persoane.

Directorul Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA) din Vaslui afirma ca tot mai multe persoane sunt interesate de acest domeniu, persoane de toate categoriile de varste si medii sociale: “Am constatat in ultimii ani un interes crescut al vasluienilor pentru aceste cursuri. Nu exista oprelisti in ce priveste inscrierea. Trebuie sa aiba cel putin opt clase. Pot veni apicultori si la 18 si la 80 de ani. Cel mai in varsta cursant pe care l-am avut avea 90 de ani. Era de peste 50 de ani apicultor si spunea ca mai are de invatat.”

Si femeile sunt atrase de acest domeniu existand situatii cand ele au detinut majoritatea prezentei la cursuri, ba mai mult au obtinut si fonduri europene.

La nivelul judetului, in ultimii patru ani, efectivele de familii de albine si numarul de persoane care practica apicultura s-au dublat.

In prezent, in Vaslui sunt aproximativ 4500 de apicultori inregistrati si au in jur de 40.000 de familii de albine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img