vineri, 19 aprilie, 2024

Aplicaţie IJSU Vaslui la Vama Albiţa-VIDEO/FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, subprefectul Mircea GOLOGAN a participat la un exercițiu tactic, coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Podul Înalt” (IJSU) Vaslui, cu tema ”Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și intervenția forțelor și mijloacelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui accident chimic produs în dreptul stației Peco, Vama Albița”.

Potrivit scenariului exerciţiului, s-a primit prin apelul unic de urgență 112 că, pe DE 581, în dreptul Stației de distribuție a carburanților, la intrarea în țară, prin Vama Albița, o autocisternă care transportă substanțe chimice, amoniac, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și apariția unei defecțiuni tehnice la sistemul de frânare, a părăsit partea carosabilă, iar un urma coliziunii cu elementele din decor s-au produs avarii, rezultând scurgeri de amoniac lichid și gazos. În urma emanațiilor de gaze toxice conducătorul auto a rămas inconștient în cabină.

Participanții la trafic au intrat în panică, doi dintre aceștia au pierdut controlul volanului, drept pentru care două autoturisme au intrat în coliziune, iar în urma accidentului rutier a rezultat încarcerarea a 5 persoane, acestea fiind grav rănite. În urma suprasolicitării instalației electrice la o cușetă destinată controlului trecerii de frontieră a izbucnit un incendiu, iar personalul locului de muncă nu a reușit stingerea acestuia. Ca urmare a evenimentelor create în zona Vama Albița s-a dispus punerea în aplicare a ”Planului Roșu de Intervenție”.

Inspectorul șef al IJSU Vaslui, col Ghiorghe Blagoci, a dispus și condus gestionarea situațiilor tactice.
Exerciţiul a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reacţie şi a posibilităţilor tehnice de intervenţie ale forţelor şi mijloacelor tehnice conform registrului de capabilităţi, precum şi pregătirea instituţiilor care trebuie să intervină în cazul situațiilor de urgență create, după caz.

Structurile participante la exerciţiu au fost: Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vaslui, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Unitatea Militară nr. 01776 Huși, Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui, Garda de Mediu Vaslui, UPU-SMURD Vaslui și forțe din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Drânceni.

Acţiunea s-a încheiat cu o analiză a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unor situații dfe urgență. Concluzia fiind că, forţele participante au demonstrat ca pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemenea anvergură.

LINK VIDEO AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img