joi, 28 martie, 2024

Apple intra pe piata vehiculelor autonome: Sub numele de ‘Project Titan’, compania pregateste o adevarata lovitura

Distribuie:

Publicat:

Apple a purtat discuții cu cel puțin patru posibili furnizori de senzori lidar, care sunt folosiți la autoturismele autonome, informează, miercuri, site-ul agenției Reuters. Apple le-a evaluat tehnologiile, lucrând simultan la propriul sistem lidar, potrivit mediafax.

Acest demers oferă noi dovezi cu privire la ambițiile Apple de a intra pe piața vehiculelor autonome, numit de către companie „Project Titan”. Discuțiile se concentrează asupra lidar, un senzor care oferă o imagine tridimensională asupra drumului parcurs de autoturism.

Apple urmărește crearea unor unități lidar mai ieftine, mai ușor de produs în masă decât tehnologia actuală și de dimensiuni mai reduse, potrivit surselor din cadrul companiei, citate de Reuters.

Astfel, producătorul solicită un „design revoluționar”, nefiind încă dezvăluite companiile abordate în acest sens. Aceste eforturi ar putea denota faptul că Apple dorește să dezvolte un întreg lanț de hardware, pentru ghidarea vehiculelor autonome, alăturându-se, totodată, producătorilor de mașini și investitorilor, în încercarea de a identifica cele mai potrivite tehnologii în acest sens.

Sistemele lidar actuale, inclusiv unitățile de la Velodyne Inc, montate pe flota vehiculelor autonome testate de către Apple, utilizează impulsuri de lumină laser pentru a oferi imagini precise despre mediul înconjurător al mașinii. Aceste sisteme pot ajunge, însă, la costuri de 100.000 de dolari.

Interesul Apple pentru senzorii de lidar de generație următoare apare după o bruscă dezvoltare a testării rutiere, implicând angajați cheie de la Tesla și Google.

Încă nu este clar dacă obiectivul pe care îl urmărește Apple, prin Project Titan, este acela de a-și construi propriul vehicul sau doar de a furniza elemente hardware și software pentru vehiculele altei companii, iar purtătorii de cuvânt ai Apple au refuzat să comenteze.

Cu toate acestea, surse informate cu privire la subiect au declarat că Apple a făcut investigații, în trecut, în privința creării propriului vehicul, compania având o echipă de mai mult de o duzină de ingineri dedicată lucrărilor detaliate în acest sens.

Anul trecut, producătorul a reangajat un fost șef de inginerie din cadrul Tesla, pentru a se alătura echipei de 1.200 de persoane care lucrează la Project Titan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img