sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Are de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Beneficiile acestui fruct sunt uimitoare

Distribuie:

Publicat:

Cu un continut de 20 de ori mai mare de vitamina C decat portocalele, agrisele sunt niste fructe de padure care au rol antioxidant, antibacterian, antiviral, iar specialistii le considera „fructele frumusetii", avand efecte stimulatoare asupra organismului uman.
Iata cateva beneficii ale agriselor:
1. Agrisele sunt recomandate copiilor care nu au pofta de mancare, care pot combina aceste fructe cu putina miere, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

2. Agrisele sunt bune si in curele de slabire, pentru detoxificarea organismului, dar si pentru intarirea sistemului imunitar, protejand corpul de infectii si inflamatii.

Ce dieta ti se potriveste in functie de grupa sanguina. Sfaturile Dr. D'Adamo

3. Daca sunt introduse in alimentatie, agrisele pot fi un ajutor de nadejde in stari de convalescenta, anxietate, stres, diaree, dizenterie, afectiuni ale sistemului digestiv, stimularea circulatiei periferice si a activitatii inimii, repararea celulelor afectate din organism si ameliorarea afectiunilor oculare, precum cataracta si hipermetropia.
4. Ceaiul de agrise actioneaza benefic asupra tensiunii arteriale, a afectiunilor rinichilor, ficatului si stomacului, normalizeaza valoarea glicemiei, scade colesterolul si previne raceala. Acesta se prepara dintr-o mana cu frunze de agrise peste care se toarna 500 ml de apa clocotita, care se mai lasa la fiert un minut. Se beau trei cani de infuzie pe zi, indulcita cu miere.
5. Agrisele sunt si un bun agent antiimbatranire, ajutand la pastrarea tineretii cat mai mult timp daca sunt consumate frecvent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img