vineri, 19 aprilie, 2024

Arest la domiciliu pentru comisarul Axente, complicele sefului Biroului Rutier Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Tribunalului Vaslui, au admis la sfarsitul saptamanii trecute, inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu pentru comisarul sef Mihai Axente.

In luna decembrie 2015, comisarul sef de politie Mihai Axente, impreuna cu Iulian Munteanu, seful Biroului Politiei Rutiere Vaslui si alti ofiteri de politie vasluieni sau oameni de afaceri, au fost arestati si trimisi in judecata pentru luare de mita si instigare la abuz in serviciu.

Nu mica le-a fost mirarea judecatorilor sa constate ca, dupa doar cateva luni de arest, comisarul Mihai Axente s-a imbolnavit grav si nu poate indura arestul.

A procedat astfel la intocmirea unei cereri de inlocuire a masurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu, atasand documente medicale justificative.

Dupa mai multe termene de judecata, oficialii Tribunalului Vaslui, au admis cererea lui Axente cu conditia ca acesta sa nu paraseasca imobilul in care locuieste in judetul Ilfov si nici nu are voie sa intre in contact cu martori sau inculpati din dosar.

Mihai Axente este complicele lui Iulian Munteanu in acest dosar si asta ca urmare a primirii de bunuri si foloase necuvenite din partea celui din urma, pentru a trece cu vederea ilegalitati si nereguli gasite in urma unui control efectuat la Vaslui.

Iulian Munteanu este cercetat pentru nu mai putin de 26 de infractiuni de coruptie, dare si luare de mita, trafic de influenta, fals intelectual, fals in inscrisuri oficiale si abuz in serviciu.

De cealalta parte, Mihai Axente, este acuzat de luare de mita, instigare la abuz in serviciu si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fapte pentru care risca pana la 7 ani de inschisoare.

Sentinta judecatorilor nu este definitiva ea putand fi contestata la Curtea de Apel Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img