joi, 18 aprilie, 2024

Arestări în cazul atacului neurotoxic din Marea Britanie: Doi RUȘI, arestați pentru că ar fi încercat să-l omoare pe fostul agent Serghei Skripal

Distribuie:

Publicat:

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că au „suficiente dovezi” împotriva a doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, acuzați că au încercat să îl omoare pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, relatează BBC și The Telegraph, potrivit Mediafax, cei doi fiind arestati.

Cei doi, în vârstă de aproximativ 40 de ani, au folosit cel mai probabil nume false.

„Sunt suficiente dovezi pentru a da un prospect realist în ceea ce privește condamnarea lor. Este clar în interesul public ca Alexander Petrov și Ruslan Boshirov să fie condamnați”, a declarat Sue Hemming, directorul Crown Prosecution Service (CPS).

Acuzațiile includ tentativă de omor asupra lui Serghei Skripal, a Iuliei Skripal și a lui Nick Bailey, folosirea agentului Noviciok contrar Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice și vătămare corporală asupra lui Serghei și Iuliei Skripal.

Nick Bailey este un agent de poliție care a fost otrăvit cu agentul neurotoxic în timpul operațiunii de salvare a celor doi în Salisbury.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img