News Flash:

AROGANTA: Magdalena Cosnita, vamesa turnatoare, se declara nemultumita de inchisoarea cu suspendare.

12 Decembrie 2014
1785 Vizualizari | 2 Comentarii
Dosarul Magdalenei Cosnita, vamesa turnatoare din Vama ALBITA, care a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita a fost incredintat Curtii de Apel Iasi, asta dupa ce atat inculpata, dar si procurorii s-au declarat nemultumiti de sentinta data de Tribunalul Vaslui in data de 22 octombrie.

AROGANTA: Desi a scapat cu o pedeapsa lejera cu suspendare, vamesa care si-a turnat toti colegii numai pentru a scapa de arestul preventiv, acum, aceasta considera ca inchisoarea cu suspendare este o masura mult prea aspra. Pe cealalta parte, procurorii anticoruptie considera ca Magdalena Cosnita, vamesa care a primit mita pentru a favoriza anumite persoane in timpul serviciului din Biroul Vamal Albita, ar trebui sa execute o pedeapsa cu executare.

In motivatia deciziei magistratilor de la Tribunalul Vaslui, acestia afirma ca au avut in vedere gradul de pericol social al faptelor pe care le-a savarsit infractoarea, conduita si sincera cooperare cu organele de ancheta pe tot parcursul procesului penal, dar si lipsa antecedentelor penale.

„Pentru faptele savarsite, inculpatei i se va aplica o pedeapsa a carei individualizare trebuie sa aiba ca scop determinarea aplicarii unei pedepse juste, corecte, atat sub aspectul restabilirii ordinii de drept, cat si prin punctul de vedere al nevoii de reeducare a inculpatului. Va fi avut in vedere gradul de pericol social al faptelor deduse judecatii raportat la sistemul general de valori, acceptat de societate. Gravitatea faptelor savarsite este data si de vinovatia inculpatei, de atitudinea sa psihica fata de faptele comise si de urmarirea acestora. Va fi avuta in vedere persoana inculpatei si anume faptul ca aceasta a avut calitatea de functionar vamal la Biroul Vamal Albita insarcinat sa verifice, sa controleze si sa preintampine ilicitul penal, lipsa antecedentelor penale, profilul moral al acesteia, asa cum rezulta din numarul mare de caracterizari date de colegi si alte persoane. In aceasta operatiune de individualizare a pedepsei nu trebuie agreata nici ideea unor „pedepse exemplare”, „cu efect intimidant”, ci a unor pedepse juste, echilibrate atat pentru inculpata, cat si pentru societate.”, se arata in motivarea hotararii pronuntate de Tribunalul Vaslui pe 22 octombrie. Judecarea apelului va incepe la Curtea de Apel Iasi, pe 15 ianuarie. Scrie Adevarul.ro

Magdalena Cosnita, vamesa acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta este singura persoana din lotul de douazeci si doi de vamesi care a cerut sa fie judecata in baza acordului de recunoastere. Ea a fost aceea care a povestit organelor de ancheta modul in care se aduna spaga si cum era impartita mai apoi. Pentru restul grupului de douazeci si unul de vamesi care sunt inculpati, judecatorii au dispus disjungerea cauzei, urmand ca pentru acestia sa se formeze un nou dosar. Acestia din urma recunosc ca au luat mita, insa neaga vehement "asocierea in vederea savarsirii de infractiuni". Toti cei douazeci si unu de vamesi o acuza pe Magdalena Cosnita ca pentru a scapa de inchisoare, a recunoscut si ceea ce nu a facut. Dupa ce a recunoscut totul, Cosnita nu a mai avut curajul sa se intalneasca cu cei pe care i-a turnat, aceasta demisionand din functia de inspector vamal.

Pe parcursul monitorizarii DNA, Magdalena Cosnita a fost interceptata de trei ori cand cerea spaga de la un ofiter sub acoperire. In functie de natura marfurilor transportate si de cantitate, de la fiecare conducator auto se primesc drept spaga sume cuprinse intre cinci si 100 de euro

vamesa turnatoare vama albita tribunalul vaslui 22 octombrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019027 (s)