vineri, 19 aprilie, 2024

Artist roman, discurs dur pe Facebook: “Violul nu e pedepsit suficient de aspru in Romania”

Distribuie:

Publicat:

Solistul Trooper, Alin Dinca, participant in finala Selectiei Nationale Eurovision 2019, sustine ca violul nu e pedepsit suficient de aspru in Romania si da exemple de cazuri in care autorii se afla in libertate.

Alin Dinca, solistul trupei de rock Trooper care a cantat in finala Selectiei Nationale Eurovision 2019 cu tenorul Alin Stoica, este revoltat ca autorii a numeroase agresiuni din Romania, in special cei care comit violuri, nu sunt aspru pedepsiti, ci dimpotriva.

„Trei jeguri in varsta de 16, 17 si 23 de ani au ajuns in arestul politiei din Vaslui dupa ce au violat o femeie de 49 de ani. Si povestea nu se termina aici. Au abandonat victima pe un camp. A fost gasita acolo trei zile mai tarziu. Moarta! Femeia muncea cu ziua prin sat. In data de 6 martie lucrase la magazinul din localitate. La iesirea din magazin a fost luata cu forta de cei trei. Stiu. Tampitii or sa-mi spuna si acum ca poate era femeia imbracata provocator, poate a zis ceva, poate a respirat, poate s-a miscat in loc sa se deplaseze prin teleportare. Alti tampiti or sa-mi spuna ca poate cei trei erau beti. Ceea ce pentru multi romani reprezinta o circumstanta atenuanta”, a spus Alin Dinca pe Facebook.

Alin Dinca: „Daca ai violat, insa fara sa mutilezi victima, iei cu suspendare”

„Se intampla toate mizeriile astea pentru ca in Romania nu exista legi. Practic, violul nu este pedepsit. Daca ai violat, insa fara sa mutilezi victima, iei cu suspendare. Daca o si bati, o torturezi, o omori… poate primesti 2, 3 ani. Mana de politisti corecti este pur si simplu depasita de toti spagarii/ interlopii cu chipiu si uniforma. Vreti sa va mai spun un caz real? Si aici violatorii sunt in libertate. Ca in mii de alte cazuri. O fata se plimba impreuna cu prietenul ei prin parc. Nu voi spune orasul. Trei indivizi i-au oprit, l-au batut pe baiat pana nu a mai putut sa miste, iar pe fata s-au gandit sa o violeze. Cand si-au terminat «treaba», au infipt o sticla in fata. Da. Cu forta! O sticla de bere! Apoi i-au dat pumni in abdomen pana au spart sticla. Ce spuneti? Viata bate filmul?”, a mai spus artistul de la Trooper, cunoscut de la Selectia Nationala Eurovision 2019.

Alin Dinca: „Nimeni nu are curaj sa vorbeasca despre viol”

„Am mers cu mii de mesaje, documente, dosare etc. incercand sa conving o televiziune de stiri sa faca o emisiune cu acest subiect. Sa incercam sa gasim raspunsuri, solutii, sa incercam sa vedem cine este raspunzator pentru nepasarea asta. NICIO TELEVIZIUNE NU A VRUT sa intre in subiect! Toate televizunile de stiri se bat cu pumnii in piept ca salveaza lumea, insa nimeni nu a avut curajul sa deschida un subiect grav si real. Nimeni nu are curaj sa vorbeasca. Totul este bine cat timp realizeaza emisiuni in urma carora nu este trasa nicio concluzie. Privitorii se aprind, injura in stanga si in dreapta, insa in final nu exista concluzii si solutii. Nu sunt cautate. Nu intereseaza pe nimeni la acel nivel. In televiziunile de stiri se lucreaza cu plicul. Ai ceva de spus, platesti si spui. Indiferent ca astazi il lauzi pe Dragnea, maine pe Iohannis si peste trei zile pe Ludovic Orban. Cine crede ca in televiziunile de stiri mai exista verticalitate… nasol.

In alta ordine de idei, pe 8 martie, in fata Tribunalului Bucuresti, 50 de femei au protestat impotriva condamnarilor prea blande primite de violatori si pedofili. Ce sa vedeti? Femeile au fost amendate pentru tulburarea ordinii publice. Revin cu exemple reale:

«Fata, 11 ani, un barbat o violeaza si posteaza imagini pe retele sociale. Agresorul primeste doar doi ani cu suspendare», «Fata de 13 ani, violata de tata in repetate randuri. Agresorul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare»”, a adaugat Alin Dinca pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img