vineri, 26 aprilie, 2024

Asa arata in adolescenta, iar acum este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de la noi! Il recunosti

Distribuie:

Publicat:

La 21 de ani, Laurentiu Duta infiinta una dintre cele mai populare si longevive trupe dance de dupa 1989, 3rei Sud Est. Povestea lui muzicala a inceput insa cu 8 ani mai devreme, cand pustiul din Navodari a descoperit instrumentele tatalui sau, si el cantaret.

Titi Duta ne-a purtat inapoi in timp, depanand amintiri legate de primii pasi ai lui Laurentiu in aceasta lume, dezvaluindu-ne care-i erau visurile si aratandu-ne, in premiera, fotografii din copilarie si din anii de scoala ai celebrului muzician.

“Cand avea 16 ani, am devenit colegi pe scena”

Asa am descoperit ca vraja muzicii l-a cuprins de cum a pasit in adolescenta: “Totul a inceput sa prinda contur cand am adus un keyboard nou, inainte de 89, dupa un contract pe la restaurante din Viena. Laurentiu avea 13 anisori si n-a dormit cateva nopti, vrajit de sunetele clapei, pe care a descoperit-o, initial, ca autodidact. La 16 ani, m-a uimit si pe mine: baiatul meu, care repeta in secret, imbracat in hainute facute de mama lui, era calificat sa cante in acelasi program cu mine, la unul dintre cele mai selecte restaurante din Mamaia de la inceputurile anilor 90, unde clientii erau majoritari straini si unde artistii erau alesi pe spranceana, la Scoica! De atunci isi castiga propriii bani. Pe primii castigati i-a investit tot in muzica, in aparatura audio”.

“Era cel mai autentic mini Michael Jackson al vremii, intrat, fara sa-i fiu pila, in programul artistic, si avea un succes enorm! Dansa si odata cu el, dansau sute de turisti”, ne-a povestit, emotionat, tatal lui Laurentiu.

Iar serile sale de ministar pe Litoral se terminau intocmai precum cele ale unui star autentic: “Il scoteam de pe scena infofolit in prosop, transpirat, dadea tot pentru show-ul lui. Ajunsesem in situatia sa-mi prezint fiul in programul artistic al serilor, asta chiar nu mi-o inchipuisem”.

Laurentiu, fascinat de muzica, era omul-spectacol pe scena, insa acasa, nesiguranta ii dadea tarcoale. Avea indoielile sale legate de viitor si dubii ca va ajunge atat de faimos, incat sa-l stie tara intreaga.

“Mi-aduc aminte ca m-a intrebat odata, dupa un spectacol: «Tati, oare voi ajunge vreodata sa cant la televizor?». Cineva, o voce divina, m-a condus sa-i raspund incurajator: «Da, sigur!». Cand avea 22 de ani, 3rei Sud Est a devenit cea mai populara formatie din Romania! A ajuns la radio, la televiziuni, se auzea la petreceri, era peste tot pe tarabele unde se vindea muzica! Iar odata cu Trofeul Mamaia, in 2000, mi-am dat seama ca a dat o noua directie muzicii de la noi”, a continuat Titi Duta povestea de succes a fiului sau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img