miercuri, 24 aprilie, 2024

Asezamant Social, inaugurat si binecuvantat de episcopul Ignatie la Ghermanesti, comuna Dranceni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 22 octombrie , in localitatea vasluiana Ghermanesti, comuna Dranceni, a fost inaugurat al 4-a-lea Asezamant Social al Asociatiei „Filantropia Ortodoxa Husi”, infiintat prin binecuvantarea parintelui episcop Ignatie al Husului . Cea mai mare parte din munca apartine parintelui Vladimir Beregoi, consilierul economic si social al episcopului de Husi . Acesta din urma este omul care a infiintat in urma cu multi ani primul sediu social din Romania, fiind o persoana cu un har deosebit in a ajuta oameni care se afla la mare nevoie . Noul Asezamantul social „Sfantul Gheorghe” Ghermanesti, dispune de trei module: un centru de zi pentru 30 de copiii, care primesc zilnic masa, isi fac temele si desfasoara multiple activitati educative; un centru rezidential de tip familial, pentru 12 persoane, care au la dispozitie camere cu baie proprie, utilate complet; si un serviciu de asistenta la domiciliu pentru persoane varstnice, care are in grija 50 de beneficiari.

La eveniment au participat, alaturi de parintii consilieri de la Centrul Eparhial Husi si de parintii protopopi, si presedintele Consiliului Judetean Vaslui, domnul Dumitru Buzatu, vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Vasile Mariciuc, domnul administrator public al comunei Dranceni, Gelu Pecheanu, precum si membrii Consiliului Local Dranceni, angajatii Centrului si copiii ce beneficiaza de programele oferite aici.

Dupa slujba de sfintire a cladirii Asezamantului „Sfantul Gheorghe”, Parintele Episcop Ignatie a explicat motivatiile care stau la baza actiunilor filantropice ale Bisericii:

 „Este un moment de mare bucurie pentru Episcopia noastra ca, prin lucrarea lui Dumnezeu si prin implicarea directa, constanta si cu foarte multa abnegatie a parintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, am reusit sa fim martorii acestui moment de inaugurare al celui de-al patrulea centru social al Eparhiei noastre.

Misiunea Bisericii este, pe langa faptul de a-i determina pe oameni sa aprofundeze autenticitatea credintei noastre si sa fie racordati la valorile Evangheliei, de a ne ingriji in mod special si cu precadere de cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Facem distinctie intre un act caritabil, o fapta buna si actele filantropice. Realmente, fundamentarea filantropiei, a dragostei pe care noi o manifestam fata de cei care au nevoie de ajutorul nostru, se regaseste in Pilda Samarineanului milostiv.

 In fiecare suferind, in fiecare om sarman, in fiecare om care este singur si are nevoie de ajutorul nostru, noi Il identificam pe Hristos.
Toate faptele bune, filantropia pe care noi o punem in miscare in Biserica are drept temei faptul ca in cel de langa noi este Hristos. 
De acest lucru ne incredinteaza Hristos in Evanghelie! In toti cei flamanzi, saraci si singuri, locuieste Hristos.

Acesta este gandul cu care noi incercam, la nivelul Episcopiei Husilor, sa venim in ajutorul celor care au nevoie de dragoste si de caldura noastra sufleteasca”.

De asemenea, Ierarhul Husilor a subliniat faptul ca suferinta cea mai profunda este cauzata de lipsa atentiei si a dragostei:

„Suferinta, in lumea aceasta, nu este numai de natura materiala. 
Suferinta este mai ales de natura spirituala. 

Un copil sau un om in varsta, oricat ar fi de privati de cele materiale, mai presus de toate au nevoie de dragostea noastra, de inima noastra. 
Daca reusim sa daruim ceva din fiinta noastra, din tot ceea ce este mai minunat din sufletul nostru, atunci toate celelalte vor capata o alta consistenta.

In Pilda Samarineanului ni se spune ca cel cazut intre talhari avea nevoie de  doua lucruri esentiale: de atentie si de promptitudine.
Trebuie sa avem mai multa atentie, sa depistam unde este nevoie de interventia noastra, si desigur, sa fim foarte prompti. 
Sa nu amanam savarsirea binelui! Binele nu are termene”! 
Totodata, Parintele Episcop Ignatie a multumit domnului administrator public al comunei Dranceni, Gelu Pecheanu, pentru tot sprijinul acordat si pentru colaborarea deosebita si i-a oferit, in semn de pretuire, Distinctia de Vrednicie „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” a Episcopiei Husilor.

Asezamantul social „Sfantul Gheorghe” Ghermanesti al Asociatiei „Filantropia Ortodoxa Husi” dispune de trei module: un centru de zi pentru 30 de copii, care primesc zilnic masa, isi fac temele si desfasoara multiple activitati educative; un centru rezidential de tip familial, pentru 12 persoane, care au la dispozitie camere cu baie proprie, utilate complet; si un serviciu de asistenta la domiciliu pentru persoane varstnice, care are in grija 50 de beneficiari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img