vineri, 29 martie, 2024

Asigurarile RCA se scumpesc de astazi. ASF a publicat lista preturilor in functie de soferi

Distribuie:

Publicat:

Asigurarile RCA se scumpesc de astazi. Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat, astazi, lista preturilor pentru noile polite auto in functie de soferi si capacitatea cilindrica a masinilor.

"Modificarile tarifelor de referinta estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, in principal, de evolutia daunalitatii in perioadele de referinta luate in considerare in cadrul celor doua exercitii de calcul", se arata intr-un comunicat al ASF.

Drept urmare, pretul asigurarilor RCA cresc din cauza numarului foarte mare de accidente in care au fost implicati soferii romani.

Potrivit ASF, tarifele de referinta au fost calculate in functie de:

– categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfa, autovehicule transport persoane etc.);

– de tipul asiguratului (persoana juridica/persoana fizica);

– de varsta asiguratilor in cazul persoanelor fizice;

– de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrica sau puterea, masa maxima autorizata, numarul de locuri).

Asigurarile RCA se scumpesc. Lista preturilor in functie de soferi
ASF a anuntat ca tariful de referinta mediu pentru persoanele fizice este de 790 de lei, in crestere cu 4% fata de cel inregistrat anterior, iar pentru persoanele juridice este de 1.660, in scadere cu 5% fata de cel anterior.

"Tarifele de referinta nu reprezinta tarife la care sunt incheiate politele RCA in piata", a precizat ASF in comunicatul de presa.

Cu toate acestea, preturile asigurarilor RCA sufera modificari in functie de tarifele de referinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img