News Flash:

Asistentii maternali vasluieni isi pierd mainea de la gura

4 August 2015
1082 Vizualizari | 1 Comentarii
Cazul unei fetite din Vaslui abuzate sexual de sotul asistentei maternale in grija careia se afla, a socat opinia publica si i-a oripilat pe angajatii din sistemul protectiei sociale. Un alt scandal in care este implicat un asistent maternal este si cazul copilului mort de 4 ani care a cazut de la etajul 6 al unui bloc din muncipiul Vaslui. Micutul se afla in grija unui asemenea asistent maternal de la varsta de doar 7 zile. Femeia care il crestea mai are un baiat de 21 de ani si acesta crescut de ea de mic tot in plasament maternal.

 De-a lungul timpului, la Vaslui s-au mai inregistrat cazuri de copii care au avut probleme cu asistentii maternali la care fusesera dati in plasament, insa acesta este primul abuz sexual reclamat.

 Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui sunt socati de cazul micutei agresate sexual de sotul asistentului maternal care o avea in grija si spun ca astfel de cazuri sunt izolate si ca nu se poate pune o eticheta intregului sistem.

 „In general, suntem multumiti de activitatea asistentilor maternali. Sunt persoane cu experienta, responsabile, care nu comit abuzuri, persoane care au o conduita civilizata si se ocupa cum trebuie de copii. Rar se intampla sa avem cazuri de retragere a atestatelor asistentilor maternali. Vorbind despre cazul recent al fetitei abuzate, este inadmisibil ce s-a intamplat, acel barbat care a abuzat o copila nu poate fi numit om”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefanica.

 In cursul acestui an, in judetul Vaslui au fost retrase cinci atestate din cauza neregulilor depistate la asistentii maternali, in conditiile in care sunt in plata peste 1.650 de astfel de asistenti, iar alte persoane solicita sa se inscrie la cursuri. Acestora li se face o evaluare psihologica relevanta; sunt asistentii urmariti permanent pentru evitarea situatiilor neplacute? Specialistii DGASPC Vaslui sustin ca da.

„Vizite de monitorizare se fac trimestrial de catre managerul de caz”, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu. La nivelul judetului Vaslui sunt in plata aproximativ 1.650 de asistenti maternali profesionisti. Avand in vedere tendinta reintegrarii in familia largita a copiilor care au nevoie de ocrotire, numarul asistentilor s-a mentinut relativ constant. „Vizite de monitorizare se fac trimestrial de catre managerul de caz. Asistentii maternali sunt permanent verificati, iar daca se constata nereguli se merge pana la retragerea atestatului”, a spus Irina Cimpeanu, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0825 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017827 (s)