marți, 19 martie, 2024

Asociatia Zi de Bine trimite primele materiale sanitare pentru Spitalul de Urgenta Barlad APEL CATRE TOTI CETATENII JUDETULUI VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Asociatia Zi de Bine, a pregatit primele cutii cu materiale sanitare si de preventie pentru virusul COVID-19, care vor pleca catre Spitalul de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad, spital suport al judetului Vaslui pentru pacientii infectati cu noul coronavirus.
 

Un numar de 400 de persoane au raspuns pozitiv apelului asociatiei si au donat pentru ca unitatea spitaliceasca sa primeasca cele necesare.
 

Medici si asistente de la spitalul barladean au la dispozitie in acest moment doar 18 combinezoane, 10 masti cu filtru si 3 viziere. Mastile cu filtru sunt doar pentru medici, celalalt personal medical poarta masti obisnuite.
 

Din lipsa lor, cadrele medicale isi cumpara din bani proprii cele necesare, in masura in care mai gasesc in comert.
 

Potrivit unei adrese primite de Asociatia Zi de Bine din partea Spitalui Elena Beldiman, ei au nevoie de 10.000 de bucati de combinezoane impermeabile, 20.000 de bucati de masti de unica folosinta, 500 de bucati de masti cu filtru N95/FFP2, 300 de bucati de ochelari de protectie, 100 de bucati de scuturi de fata sau vizier, 20.000 de bucati de halate de unica folosinta, 200.000 de bucati de manusi de unica folosinta, 500 de litri de dezinfectanti de maini, alti 500 de litri pentru dezinfectant pe baza de alcool si 50 000 tb dezinfectant pentru suprafete de baza de clor.
 

Spitalul suport al judetului are nevoie ca de aer de aceste materiale cu atat mai mult cu cat in aceasta dimineata a fost confirmat si primul caz de coronavirus din oras. Pacientul, a venit recent din SUA, prin Marea Britanie, are 61 de ani si este izolat in sectia de boli infectioase.
 

Toti pacientii vor fi externati obligatoriu, iar cei care nu pot fi externati vor fi transferati la Spitalul de Urgenta Vaslui.
 

Pana ieri seara (n.r- joi 26 martie), unitatea nu primise nicio informatie de la Ministerul Sanatatii cu privire la echipamentele cerute.
 

Potrivit ultimelor declaratie ale ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, astazi vor pleca la toate unitatile din tara o parte din aceste materiale. Nu vor fi insa suficiente in conditiile in care de la o ora la alta creste numarul persoanelor infectate cu COVID-19.
Toti cetatenii care doresc sa ajute spitalul barladean sunt invitati sa doneze pe pagina cu strangere de fonduri https://www.facebook.com/donate/531988051034966/

Apelul lansat de Asociatia Zi de Bine este pentru toate spitalele din tara.
Oana D. Botezatu, o jurnalista din Barlad care in prezent locuieste la Bucuresti, este persoana care a ridicat problema spitalului din judetul Vaslui si ei i s-au alaturat si alte persoane care cer ajutor pentru spitale precum cel din Suceava, Campulung, Roman, Buzau si cu siguranta vor mai fi si altii.
Buna Ziua Vaslui, in colaborare cu Asociatia Zi de Bine fac un apel catre locuitorii judetului Vaslui, si nu numai, sa contribuie fiecare cu cat poate, pentru a ajuta spitalul care poate maine, va fi cel in care ne vom trata de COVID-19. Haideti sa facem un scut pentru spitale, sa intindem o mana de ajutor autoritatilor, sa le asiguram protectie medicilor, asistentelor si infirmierelor pentru ca mai apoi sa aiba cine ingriji bolnavii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img