marți, 19 martie, 2024

Asta nu stiai despre copilaria lui Ceausescu, despre parinti si rezultatele lui scolare

Distribuie:

Publicat:

S-a nascut intr-un oarecare sat oltesesc si a sfarsit executat ca un dictator! Multe detalii din copilaria lui Ceausescu raman o enigma.

Doar 11 au fost toti anii de acasa ai lui Nicolae Ceausescu. Cu scoala primara a sfarsit si copilaria baiatului sub ocrotire parinteasca. Ca pe-un vesmant stramt si uzat, intre hotarele locului natal a abandonat definitiv traditiile, muncile si credintele vietii rurale.

Astfel ne apropiem, oarecum, de firesc in parcursul maririi lui Nicolae Ceausescu, nascut ca un oarecare dintr-un sat oltenesc si executat ca “odios dictator”.

Tatal sau, Andruta, avea trei hectare de pamant, cateva oi si isi mai sustinea familia din croitorie. Totusi, preotul satului spunea despre el ca: „Nu se interesa de copiii lui; fura, bea, sarea la bataie si injura…” Mancarea de baza era mamaliga.

Ar fi putut sa se intretina destul de bine din ceea ce avea in gospodarie. Totusi, tatal lui Ceausescu, cheltuia de cele mai multe ori banii la carciuma din sat. Se pare ca Andruta Ceausescu nu se bucura de o faima prea grozava in comunitate.

Pe de alta parte, mama lui Nicolae Ceausescu, Alexandra, era analfabeta, insa era apreciata de vecinii sai ca fiind o femeie ” muncitoare si apropiata fata de cei din jur”.

In ceea ce priveste educatia lui Nicolae Ceausescu, acesta a facut patru clase la scoala din sat. Rezultatele obtinute de acesta la invatatura erau mediocre: la citire, obtinea de ce cele mai multe ori note ce corespund calificativelor “bine”, iar la matematica, “satisfacator”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img