vineri, 19 aprilie, 2024

Astazi este ziua de nastere a lui Klaus Iohannis! Presedintele implineste 59 de ani

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis isi serbeaza, astazi, ziua de nastere. Presedintele Romaniei implineste varsta de 59 de ani. Nascut pe 13 iunie 1959 la Sibiu, Klaus Iohannis a ''condus'' orasul natal din 2000 pana in 2014, atunci cand a fost ales presedintele Romaniei. De ziua sa, Klaus Iohannis nu are un program special. Conform agendei, acesta va participa la activitati normale unei zile din viata presedintelui. Klaus Iohannis are programata o intrevedere la Cotroceni cu ministrul Afacerilor Externe din Finlanda, dar inainte de intrevedere, acesta va participa la Biblioteca Centrala Universitara ''Carol I'' la lansarea World Development Report.

In urma cu un an, el le-a multumit pe Facebook celor care i-au transmis urari: ”Va multumesc pentru toate gandurile bune si mesajele pe care mi le-ati transmis astazi! Imi sunteti alaturi, iar sustinerea voastra inseamna foarte mult pentru mine”.

”M-am nascut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, intr-o familie modesta de sasi transilvaneni. Desi parintii mei au emigrat in anii '90 in Germania, eu am ales sa raman in Sibiu. Am urmat cursurile Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii «Babes Bolyai» din Cluj Napoca si, incepand cu anul 1983, mi-am indeplinit visul de a ma afla de cealalta parte a catedrei la liceul in care am studiat. Am predat la mai multe scoli si licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul National «Samuel von Brukenthal», dupa care, pana in anul 2000, am activat ca inspector general in acelasi domeniu educational care mi-a adus cele mai mari satisfactii”, se prezinta Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Presedintele aminteste ca in 1990 a devenit membru al controversatului Forum Democrat German din Romania (continuatorul nazismului).

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img