marți, 19 martie, 2024

Asteptari mari in urma summitului Trump – Kim Jong-un: exista posibilitatea dezarmarii nucleare

Distribuie:

Publicat:

Statele Unite şi Coreea de Nord vor căuta să ajungă la o înţelegere privind definirea dezarmării nucleare la summit-ul de săptămâna viitoare din Vietnam la care vor participa liderii celor două ţări, scrie Reuters, informează News.ro.

 

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un se vor întâlni în Vietnam pentru cel de-al doilea summit într-un efort de a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări.

Oficialii americani au redus aşteptările pentru acest summit iar Trump a subliniat că nu se aşteaptă ca aceasta să fie ultima sa întâlnire cu Kim.

„Nu ştiu dacă Coreea de Nord a luat decizia privind dezarmarea nucleară încă, dar motivul pentru care ne implicăm este că există această posibilitate”, a afirmat un oficial.

Cele două părţi nu au căzut de acord în trecut privind ce înseamnă concret dezarmarea nucleară.

Kim căzut de acord la summit-ul din Singapore cu Trump de anul trecut să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, care ar include şi retragerea trupelor americane din Coreea de Sud în timp ce Statele Unite cer ca Phenianul să renunţe la toate armele sale nucleare.

„Este vorba, în final, despre dezarmarea nucleară a Coreei de Nord. Cele două părţi s-au înţeles în privinţa acestui lucru şi acesta este obiectivul principal al preşedintelui Trump la acest summit. Este un pas important către acest scop final”, a afirmat un oficial.

El a precizat că Statele Unite vor cere o suspendare a tuturor armelor de distrugere în masă şi a sistemelor de rachete şi o „hartă” pentru drumul spre dezarmarea nucleară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img