News Flash:

Asteptarile analistilor privind economia Romaniei s-au imbunatatit puternic in august

14 August 2015
879 Vizualizari | 0 Comentarii
Asteptarile analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei au inregistrat in august cea mai puternica imbunatatire in randul tarilor din Europa Centrala si de Est, iar Romania a ajuns astfel sa aiba cele mai bune perspective din regiune, alaturi de Slovacia.

Indicele care masoara perceptia analistilor pentru urmatoarele sase luni a crescut in august cu 18 puncte, la 50 de puncte, nivel inregistrat si de Slovacia, dar in urma unui avans mai lent, de 15,4 puncte, potrivit unui sondaj intocmit de Centrul pentru Cercetare Economica Europeana din Mannheim (ZEW), cu sprijinul grupului austriac Erste.

Niciunul dintre analistii consultati nu anticipeaza o inrautatire a situatiei economice in Romania si Slovacia in urmatoarele sase luni.

In randul tarilor cu cele mai bune perspective din regiune, Romania si Slovacia sunt urmate de Cehia (41 de puncte) si Austria (38,9 puncte).

Situatia actuala a economiei Romaniei este, insa, perceputa de cei mai multi dintre analistii financiari ca fiind doar "acceptabila". Astfel, indicele care evalueaza starea economiei in prezent situeaza Romania pe pozitia a patra in regiune, cu 20 de puncte, in urma Cehiei (45,5), Poloniei (43,5) si Slovaciei (27,3).

Pentru regiunea Europa Centrala si de Est, in care este inclusa si Turcia, analistii consultati de ZEW si Erste si-au imbunatatit usor asteptarile privind evolutia in urmatoarele sase luni. Perceptia privind situatia actuala s-a inrautatit in august, insa aproape 86% din cei consultati considera ca starea economiei regiunii este "acceptabila".

Regiunea Europa Centrala si de Est include, in sondajul ZEW, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia.

La sondaj, efectuat in intervalul 27 iulie - 10 august, au participat 48 de analisti, dintre care 6 din Turcia.

analistilor financiari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0987 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018217 (s)