marți, 23 aprilie, 2024

Astmul, BPOC cresc riscul de COVID-19 severa, avertizeaza specialistii in plamani

Distribuie:

Publicat:

Astmul, BPOC cresc riscul de COVID-19 severă. Persoanele cu astm și alte boli pulmonare prezintă un risc crescut de complicații grave din partea COVID-19, avertizeaza specialiști de la Asociația Americană a Plămânului.

„Sănătatea tuturor este riscată de COVID-19, iar cei care trăiesc cu o boală pulmonară sau care sunt imunocompromisați pot fi mai vulnerabili la impactul virusului”, a spus dr. Albert Rizzo, specialistul principal al asociației.

COVID-19 poate provoca o infecție pulmonară asemănătoare unei pneumonii, cu o serie de simptome de la ușoare sau absente în unele cazuri până la amenințarea vieții în altele, a spus el.

Este crucial pentru persoanele cu boli pulmonare cronice, cum ar fi astmul sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), să-și ia medicamentele de întreținere și să le spună furnizorului de îngrijiri medicale despre orice simptome sau modificări ale sănătății lor, a spus Rizzo.

Astmul, BPOC cresc riscul de COVID-19 severă

Toți pacienții cu boală pulmonară – inclusiv cei cu cancer pulmonar care ar putea avea un sistem imunitar slăbit – trebuie să ia măsuri pentru a evita contactul cu coronavirusul.

Pe lângă distanțarea socială, măsurile includ spălarea minuțioasă; fără a atinge fața, nasul, gura și ochii; și evitarea contactului cu persoane care ar fi putut fi infectate.

„Sistemul de sănătate și spitalele sunt deja stresate cu internări ca urmare a pandemiei”, a spus Rizzo. „Este important pentru cei cu boală pulmonară să folosească cele mai bune practici în gestionarea bolii lor”.

Persoanele care fumează au, de asemenea, un risc crescut de complicații grave ale COVID-19.

„Fumatul de țigară și vaping-ul sunt legate de inflamația pulmonară și scăderea funcției imunitare în căile respiratorii ale plămânului, ambele putând crește probabilitatea de complicații dacă sunt expuse la COVID-19”, a spus el. „Prin urmare, fumatorii pe termen lung și utilizatorii de e-țigarete pot avea un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni pulmonare cronice asociate cu cazuri grave.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img