joi, 18 aprilie, 2024

Astra Giurgiu este, oficial, noua campioana a Romaniei!

Distribuie:

Publicat:

Astra Giurgiu este oficial noua campioana a Romaniei, dupa egalul dintre Steaua si Pandurii Targu Jiu, scor 1-1. Formatia antrenata de Marius Sumudica are un avans de cinci puncte fata de Steaua, cu o etapa inainte de finalul campionatului.

Steaua si Pandurii Targu Jiu au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat in etapa a noua din play-out-ul Ligii I, pe Arena Nationala. Echipa antrenata de Edward Iordanescu a deschis scorul in minutul 60, prin golgheterul Ioan Hora, iar formatia pregatita de Laurentiu Reghecampf a restabilit egalitatea, sase minute mai tarziu, prin Gabriel Enache.

In urma acestui rezultat de egalitate, Astra Giurgiu a devenit noua campioana a Romaniei. Formatia lui Marius Sumudica a acumulat 45 de puncte, cu cinci mai multe decat Steaua Bucuresti, care mai are de disputat un singur meci, in deplasare, cu ASA Targu Mures.

Astra s-a aflat la conducerea campionatului din etapa a 7-a si pana la final. Este primul titlu din istoria clublui pentru formatia lui Marius Sumudica. Giurgiu este al 13-lea oras care da campioana in Romania, dupa Bucuresti, Timisoara, Ploiesti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Oradea, Brasov, Resita, Urziceni si Galati.
 

Titlul cucerit cu Astra Giurgiu este primul trofeu din cariera de antrenor pentru Marius Sumudica. Tehnicianul a castigat trei trofee in tricoul echipei Rapid Bucuresti, un titlu de campion in 1999 si doua Cupe ale Romaniei, in 1998 si 2002.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img