marți, 16 aprilie, 2024

Atac armat in Niger – Cel putin 17 militari au fost ucisi

Distribuie:

Publicat:

Cel puțin 17 militari au fost uciși în Niger, în urma unui atac ce a avut loc în apropierea graniței cu Mali, iar alți 11 sunt dați dispăruți, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului de la Niamey, citat de Euronews potrivit mediafax.

Militarii au fost uciși după ce mai mulți bărbați au deschis focul asupra lor, iar atacul s-a produs într-o regiune în care activează mai multe grupări islamiste. Un eveniment asemănător s-a petrecut în aceeași zonă în octombrie 2017, când mai mulți militanți afiliați grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) au ucis patru soldați din Niger și patru membri ai forțelor speciale americane, a declarat Abdourahamane Zakaria, purtătorul de cuvânt al Guvernului din Niger.

Zakaria nu a dat informații suplimentare în legătură cu identitatea atacatorilor, însă acest atac este unul dintre cele mai sângeroase astfel de evenimente petrecute în Niger în ultimii ani.

Mai multe grupări islamiste, unele dintre ele afiliate ISIS, au intensificat atacurile împotriva militarilor și civililor din regiunea Sahel, din Vestul Africii, în special în state precum Niger, Mali și Burkina Faso. Niger se confruntă cu amenințări teroriste și din partea Boko Haram, grupare teroristă care își desfășoară activitatea în special în Nigeria, dar care a organizat unele atacuri și în Niger, Ciad și Camerun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img